2003 yılından buyana 15 yıldır Akhisar Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin başkanlığını yapan Hasan Genli görev bölümü yaptıktan sonra ilk açıklamasını yaptı. 

Kooperatif toplantı salonunda açıklama yapan Akhisar Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin başkanlığını yapan Hasan Genli şunları söyledi;" Değerli Basın Mensuplarımız hoş geldiniz bildiğiniz gibi 04.Mart tarihinde Akhisar Kapalı Spor Salonunda seçimli Olağan Genel Kurulumuzu ortaklarımızın yüksek katılımıyla gerçekleştirdik. Kıymetli ortaklarımız yapılan seçim sonucunda bizleri tekrar yönetime layık gördüler. Olağan Genel Kurulumuzda da söylediğim gibi; kooperatifimizin görevi ortaklarımıza kooperatif kefaleti ile banka tarafından kredi kullandırımını sağlamaktır. Bizim kooperatifimiz şuanda Türkiye genelinde 1. sınıf kooperatiftir. 1. sınıf kooperatif olduğumuzdan en üst limitli kredileri vermekteyiz. Kredi limitlerimizin yüksek olması ve en üst limitli kredileri verebilmemiz için kooperatifimizin mali yapısının kuvvetli olması gerekmektedir. Kredilerimiz 10.01.2009 tarihinde yürürlüğe giren Kooperatif Kredileri Uygulama Talimatı’nda belirtilen usul ve esaslara göre kullandırılmaktadır. Ben ve kurullarım kooperatifimizi en başarılı kooperatifler arasında hep tuttuk. Ortaklarımız bundan sonra da tutacağımızdan emin olsunlar. Seçimli olağan genel kurulumuza katılan mazereti nedeniyle katılamayan desteklerini esirgemeyen tüm ortaklarımıza teşekkür ederiz. İşlerinde başarılar, hayırlı ve bol kazançlar dileriz. Katılımınızdan dolayı sizlere de teşekkür ederiz" dedi. 

Genli;" Seçimden sonra 05.03.2018 tarihinde yönetim kurulu olarak ilk toplantımızı yaptık. Ben Hasan Genli yönetim kurulu başkanı, Ersen Tepeci yönetim kumlu başkan vekilli, Mustafa Altunsun, Özay Güler ve Halil Cengez yönetim kumlu üyesi olarak görev taksimimizi gerçekleştirdik. Denetim Kurulumuz Sami Demırayak ve Muharrem Ertaş’tan oluşmaktadır" dedi.