5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak kurulan, Akhisar Kent Konseyinde Engelli Meclisi Yönetim Kurulu Seçimi 23 Ocak 2018 Saat 17:40 da Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

Akhisar da bulunan, kurum, odalar, dernekler, noter ve üniversiteler ile her mahalleden bireysel katılımın önünü açabilmek için 3 kişilik kontenjan la oluşan 70 delegenin çağrıldığı seçime, 64 delege katıldı.

Yoklamanın alınmasının ardından, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan Engelli Meclisi Yönetim Kurulu seçiminde, Akhisar Kent Konseyi Genel Sekreteri Umut Ak tarafından, delegelere yapılacak seçimle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Birinci aşamada divan kurulu oluşturuldu, üç adayın görev almak için istekli olduğu divan kurulu seçiminde, Fatma Öztürk divan başkanı olurken, Metin Ören ve Binali Yalçın katip üyeliklere seçildi.

Engelli Meclisi Yönetim Kurulunda yer almak için 11 aday başvuruda bulundu. Yapılan seçim sonrasında Yeliz Dedeoğlu 51 oy alarak Engelli Meclisi Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Nuray Kurban 25 oy, Cumhur Uysal 23 oy, Celalettin Çabuk 18 oy, Yaşar ALİ Dalgıç 17 oy, Vedat Özel 17 oy, Metin Ören 15 oy, Adil Benibil 13 oy, Ali Söyler 12 oy, Yusuf Dedeoğlu 11 oy, Zeynal Ateş 9 oy aldılar.

Asil Yönetim Kurulu üyeliği için eşit oya sahip olan Yaşar Ali Dalgıç ve Vedat Özel’e öncelikli olarak Divan Kurulu tarafından birbirleri adına asil üyelikten feragat edip etmeyecekleri soruldu. İki adayın feragat etmemesi nedeni ile açık oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda Yaşar Ali Dalgıç 26 oy, Vedat ÖZEL ise 18 oy aldılar. Buna göre asil üyeler ve yedek üyeler şu şekilde belirlendi:

Engelli Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı: Yeliz Dedeoğlu Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Nuray Kurban, Cumhur Uysal, Celalettin Çabuk, Yaşar Ali Dalgıç

Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri: Vedat Özel, Metin Ören, Adil Benibil, Ali Söyler, Yusuf Dedeoğlu

Engelli Meclisi 20 gün içinde kendisine bağlı çalışacak 3 adet çalışma grubu kuracak ve çalışma yönergesini hazırlayarak Kent Konseyi Yürütme Kuruluna sunacak. 

Yapılan seçim sonrasında Kent Konseyi Genel Sekreteri Umut Ak tarafından tüm delegelere teşekkür edilirken toplu fotoğraf çekimi ile seçim tamamlandı.