Yarından (2 Nisan Pazartesi) itibaren çipli kimlik kartlarının yanı sıra ehliyet ve pasaportlar da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden verilecek. 

Manisa Valiliğinde yapılan açıklamada; "Emniyet Müdürlüklerince yürütülmekte olan pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler 02 Nisan 2018 Pazartesi gününden itibaren (yarın) İl ve ilçe Nüfus Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek.

02 Nisan 2018 tarihinden itibaren Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) Damgalı pasaport işlemleri Peker Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:15 Şehzadeler adresinde faaliyetlerini sürdüren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce, Umumi (Bordo) Pasaport ve Sürücü Belgesi işlemleri ise il genelindeki tüm ilçe Nüfus Müdürlükleri tarafından yürütülecek. Yapılan düzenlemeyle vatandaşların pasaport ve sürücü belgesi almak için başvuru merkezleri sayısı artarken, vatandaşlar daha yüksek standartlarda ve hızlı hizmete kavuşmuş olacak.

İl Emniyet Müdürlüğünce, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile tüm İlçe Nüfus Müdürlüklerinde pasaport ve sürücü belgesi işlemlerinin yürütülmesinde Nüfus personeline yardımcı olmak üzere toplam 30 personel görevlendirildi. İşlemlerle ilgili olarak Nüfus Müdürlüklerimiz vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için bütün hazırlıklarını tamamlamış bulunuyor. 

Bu kapsamda; Nüfus Müdürlüklerinde uzun kuyrukların oluşmaması ve vatandaşların zor durumda kalmamaları bakımından Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi İşlemleri için https://randevu.nvi.gov.tr internet adresinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ait ALO 199 hattından randevu alarak başvuru yapmaları gerekmektedir." denildi.