Fransa’da Türk ailelerin yaşadığı bölgede yapılan hain saldırı yangın sonucu vefat eden çocuklarının ailelerini AB konseyi Türkiye heyeti Fransa’nın Mulhouse'un kentinin Türk kültür merkezinde ziyaret etti.

Heyeti Fransa baş konsolosluğu Özgür Timer, MULHOUS Meclis üyesi Beytullah Beyaz ve Türk Kültür merkezi Başkanı Mustafa DÜDENLİ eşlik etti. Bourtzwiller Mahallesi'nde meydana gelen yangında Türk ailelerine mensup 3 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de ağır yaralanmıştı. Olay sonrası gözaltına alınan 28 yaşındaki zanlı sorgu sırasında suçunu itiraf etmişti. Mulhouse Cumhuriyet Savcısı Dominique Alzeari, düzenlediği basın toplantısında "Yangının büyük olasılıkla kundaklama olduğunu düşünüyoruz.’diye açıklama yapmıştı.

Fransa’nın Mulhouse'un kentinin Bourtzwiller Mahallesi'nde yaşayan Türk ailelerini ziyaret eden AB Konseyi Türkiye Heyeti ailelerin acısına ortak oldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Meclis Üyesi Doğan Ensivri aileleri ziyareti esnasında Manisa’nın yerel ürünlerini hediye edip şunları söyledi; Burada bir nebze olsa da acınıza ortak olmak için bulunuyoruz .Türkiye’den ve Manisa’dan sizlere selamlar getirdik. Buradaki tüm soydaşlarımızın can güvenliği bizim için çok önemlidir.

Türk vatandaşlarımızın oturduğu evlere yönelik düzenlenen değişik türden saldırı ve yapılan provokasyonlar fazlasıyla can ve mal kayıplarına yol açmıştır. Ekmeğinin peşinde olan kardeşlerimizin kundaklanan her evi, yakılan her binası ümitlerin kaybolmasına, yaşama heveslerinin yitirilmesine yol açmaktadır. Fransa’da Türk aileleri, gözü dönmüş saldırganların ve Türk düşmanı marjinal grupların değişik zamanlarda hedefi haline gelmiştir.

Fransa hükümetinin; bu zanlıya gerekli olan en ağır cezayı uygulaması, hem zorunlu, hem gerekli, hem de bir vazifedir.’ diye konuştu.

AB konseyi Türkiye heyetini karşılayan gurbetçi vatandaşlar heyetin ziyaretinden çok memnun olduklarını belirterek ‘burada yanımızda olmaları bize güç verdi. Gurbette olsak da yalnız olmadığımızı hissettirerek acımızı paylaşan değerli heyet üyelerine çok teşekkür ediyoruz.’ diyerek duygularını dile getirdiler.