Cumhuriyet'imizin 95. yıl kutlama sabah saat 09.30' da Kaymakamlık makamında, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut tarafından Cumhuriyetimizin 95. yıl kutlama tebriklerini kabul etti.

Akhisar Belediye Şehir Stadyumu’nda saat 10.00’da başlayan Cumhuriyet' in 95. yıl kutlama programı Kaymakam Sabit Kaya, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, halkın ve okulların Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ile başladı.

Sunuculuğunu görevini Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni İsmail Candan ve Felsefe Öğretmeni İlknur Kırkıkoğlu’nun yaptığı tören komutanı Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni İbrahim Kalfa ve yardımcılığını Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Öğretmeni Şafak Karayetim vermesiyle saygı duruşu ve sonrasında Belediye bandosu eşliğinde Akhisar Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Murat Ataş önderliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla tören başladı.

Cumhuriyetimizin 95. Yıl kutlama töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunması ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya yaptı. Kaya yaptığı konuşmada, "Sayın milletvekilleri, sayın Garnizon Komutanım, Belediye Başkanım, sayın Cumhuriyet Başsavcım değerli protokol değerli Akhisarlılar sevgili öğrenciler sevgili öğretmenler. Bugün 95.yıl dönümünü milletçe büyük bir gururla kutluyoruz. Bu vesile ile tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Büyük Atatürk’ün önderliğinde zamanının en güçlü silahlarıyla donatılmış sömürgeci devletlerin ordularına karşı verilen ölüm kalım mücadelesinden milletimizin büyük bir zaferle çıkması sonucunda Kurtuluş Savaşı dediğimiz savaşın kazanılması sonucunda insan onuruna yakışan en mükemmel şekilde olan Cumhuriyet rejimi ilan edilmiştir.

Cumhuriyet rejimi halkın kendi kendisini idare etme biçimi olup demokratik laik ve sosyal hukuk devletinin oluşmasında dayanak olmuştur. Cumhuriyet idaresi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese seçme ve seçilme hakkı vermiş onurlu bir insan olmak için görevler ve olanaklar sağlamıştır.

Dünya’nın en güzel coğrafyasında yer alan ülkemiz her dönemde ekonomik merkez olmuştur. Bu durum varlığımızın bir durumu için milletçe birliğimizi kardeşliğimizi koruyarak çok çalışmamızı güçlü olmamızı devlet düşmanlarına karşı uyanık olmamızı gerekir. Cumhuriyetimizi kuran ve bizlere armağan eden Gazi  Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımız sunuyorum. Cumhuriyetimize 95.yılı kutlu olsun" dedi.

Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Barlık, Akdenize Doğru adlı şiirni ve ardından yine Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sait Ahmet Akkoca ise Ey Türk Gençliği adlı şiirini okudu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen spor, kompozisyon, şiir, resim, yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya tarafından verildi.

Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterilerinden sonra geçiş töreni ile program sona erdi. Törenin sona ermesinden sonra protokol, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında görevli öğretmenleri tebrik ettiler.

(BG-MÖ-ED)