Saruhanlı ve Gölmarmara ilçelerinde meydana gelen ve evleri hasar gören depremzedelerin ilk günden beri yanında olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaraların daha hızlı sarılabilmesi amacıyla depremzedelere maddi yardım yaptı. Bu kapsamda Saruhanlı ilçesindeki depremzedelere 417 bin; Gölmarmara ilçesindeki mağdur olan vatandaşlara da 165 bin lira olmak üzere, toplam 582 bin TL nakdi yardım yapıldı. 


Saruhanlı ve Gölmarmara ilçesinde geçtiğimiz Mayıs ayının sonunda meydana gelen deprem felaketinden zarar gören vatandaşlara yardım elini ilk günden itibaren uzatan Manisa Büyükşehir Belediyesi, iki ilçedeki depremzedelere toplam 582 bin liralık nakdi yardım yaptı. Konu ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Uluturhan, “Gölmarmara ilçesinde depremden zarar gören Deynekler, Hacıbaştanlar ve Tiyenli mahallesinde yaşayan 66 vatandaşa toplamda 165 bin lira yardım yapıldı. Deynekler Mahallesi’nde yaşayan 18 vatandaşa 45 bin lira, Kumkuyucak Mahallesi’ndeki depremzede 25 kişiye 62 bin 500 lira destek sağladık. Saruhanlı ilçesinde depremde evleri hasar gören depremzedelere ise, Mütevelli Mahallesi’nde yaşayan 18 vatandaşa 45 bin lira, Kumkuyucak Mahallesi’nde yaşayan 25 vatandaşa 62 bin 500 lira, Lütfiye Mahallesi’nde yaşayan 40 vatandaşa ise toplamda 100 bin lira yardım desteğinde bulunuldu” dedi.

Prefabrik Konut İçin 210 Bin TL

21 vatandaş için Saruhanlı Kaymakamlığı öncülüğünde yapılacak olan prefabrik konut hesabına da Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla katkı sağlandığını kaydeden Uluturhan, “Ayrıca Saruhanlı Kaymakamlığı ile ortak yapılan çalışmada ise hiçbir geliri olmayan; Lütfiye Mahallesi’nde 8 vatandaşa, Kumkuyucak Mahallesi’nde 5, Mütevelli Mahallesi’nde 7 ve Halitpaşa Mahallesi’nde 1 vatandaş olmak üzere toplamda 21 depremzedeye yapılması düşünülen prefabrik evleri yaptıracak olan Saruhanlı Kaymakamlığı tarafından kurulan komisyona ise kişi başı 10 bin lira olmak üzere toplamda 210 bin lira komisyon hesabına ödendi” dedi.

Toplamda 582 Bin Lira Depremzedelere Yardım

Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Uluturhan, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Gölmarmara ilçesinde 66 vatandaşa 165 bin lira, Saruhanlı ilçesinde yaşayan 83 vatandaşın kendi hesabına 207 bin 500 lira, 21 vatandaşa yapılacak olan prefabrik binada kullanılmak üzere Saruhanlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 210 bin lira olmak üzere toplamda 417 bin 500 lira ödeme yapıldı. İki ilçemize yaptığımız nakdi yardım toplamda 582 bin 500 lira oldu” diye konuştu.