Bugün Meclis Komisyonu’na gelen torba yasaya eklenen bedelli askerlikle ilgili detaylar netleşti. Önümüzdeki haftaya kesin çıkması beklenen yasaya göre 25 yaşını dolduranlar 15 bin TL karşılığında 25 gün askerlik yapacak. Yaklaşık 1 milyon kişinin yararlanması beklenen bedelli askerlik yasasındaki 25 gün detayı ise yasayı bekleyen bir çok kişiyi isyan ettirdi. Yasa bu haliyle komisyondan geçerse bedelliden faydalanmak isteyenlerin işlerinden ayrılmaları gerekiyor.Yasal olarak yıllık izninizi kullanıp askerlik yapmaları mümkün değil.

Bu duruma isyan edenler ise yasadan ’25 gün askerlik yapma’ şartının kaldırılmasını istiyor. Şartın kaldırılması için Ankara’ya gidip komisyonla görüşmeyi düşünen de var, ‘İşimden ayrılıp bir ay askerlik yapacaksam niye  para vereyim gider 6 ay yaparım’ diyen de. #BedellideYaş25Bedel15 etiketiyle yapılan paylaşımlar twitterda Türkiye gündeminin birinci maddesi oldu.
İşte sosyal medyaya yansıyan o paylaşımlardan bazıları:

-25 Gün Askerlik komisyonda görüşülecek. Biz de komisyona müdahil olmaya gidiyoruz Ankara’ya… Bu 25 gün askerlik olmayacak…

-25 gün kararı kaldırılmalıdır ! 25 gün kim işinden izin alabilir ki ? Zaten millet işini kaybetmemek için gitmek istemiyor ! 25 gün çoluğuna çocuğuna işine kim bakacak !

-25 gün şartına karşıyım zaten 1 ay askere gitsem 4 ay daha giderim neyin kafası arkadaş bu düzeltin şu yasayı!!!!

-15 bin zaten günümüz şartlarında az bir para, bir de o kadar insana masraf edeceksin 25 gün askere alıp. Akıl işi mi şimdi bu? Çıkarma daha iyi.

-Abi bu hükümet niye bir yerlerden devamlı arıza çıkarıyor anlamadım bir kerede istediğimiz olsun çok mu şey istiyoruz 1 ay askere giden insan 5 ay daha gider zaten anası babası hasta olanlar ne olacak?

-15 bin olursa faydalanan kişi sayısı oldukça artacağı için bu adamları silah altına almak külfet olacaktır… Komisyonda veya genel kurulda o 25 günlük askerlik kısmını çıkarırlar