Yoga Federasyonunun 6-8 Ekim tarihleri arasında Antalya Grand Miramor Otelde düzenlediği 2. Uluslar arası Yoga Dans Spor Festivalinde Akhisarlı yoga eğitmeni Ayşe Gönül “ Yoga duruşları” kategorisinde “Miss Yogini ödülü aldı. 

Kendisi ile görüştüğümüz Ayşe Özçelik Gönül:  “Yıl 2010’du, 35 yaşımı birkaç yıl geçmiştim. İkinci çocuğumu dünyaya getirmiştim, yaşım ilerliyordu ve bedenimi sağlıklı tutmak için bir yöntem belirlemem gerektiğini düşünüyordum. Spor? Yürüyüş? Plates? Yoga? Yoga??? Nasıl birşeydi bu? Öylece duruşta kalıyorlardı, sıkılmıyorlar mıydı acaba? Sonra, ilk uygulamada keşfettim duruşta kalma duygusunun muhteşemliğini. Beden-Zihin-Nefes dengesi ve kontrolünün hayata yansıması da çok etkileyici düzeydeydi.Üstelik o ana kadar, var oluş sorusuna yana yakıla cevap aradığım kitaplar arasında yogaya hiç yer vermemiştim. İçinde barındırdığı derin varoluş felsefesiyle birlikte, kalbimin tam orta yerindeydi artık benim için yoga. İlk keşfim Yoga Akademi ile oldu. Üç yılın sonunda bu camiadan ayrılıp yoluma bağımsız devam etmeyi tercih ettim. Yoga Federasyonu (YF) bünyesinde, Umang Dawn (İnternational Yoga Sports Federation – Vice President) hocamızın gelişim seminerlerine katıldım, katılmaktayım. 2011 yılında başlayan Klasik Yoga eğitmenliği sürecim, hem öğreten hem öğrenen olarak keyifle sürüyor. Okunup, içselleştirilen, deneyimlenen kitapların da bu yolculukta çok etkili birer spiritüel öğretmen olduklarını düşünüyorum. Yirmi beş yıldır süregelen Hemşirelik- Ebelik alanındaki mesleki deneyimim, Tıp-Alternatif Tıp ikilisini harmanlamam konusunda bana kolaylık sağladı.

Amacım, kendimi gerçekleştirmek. Sonsuz bilgi denizinde biriktirdiğim damlaları paylaşmak. Anlamaya, anlatmaya ve yaşamı çoğaltmaya devam etmek.Youtube’ da ‘’Bir Nefesle Yoga’’ kanalımız, Facebook’ta ‘’Bir Nefesle Yoga’’ sayfamız mevcut.  ‘’Bir Nefesle Yoga’’ blogunda yazılarım yayınlanmakta. Yoga Dergisi ve Akhisar Haber de yazılarıma devam ediyorum. Yakında Akhisar da ASDER bünyesinde Yoga derslerine başlayacağım.” Dedi.