Akhisar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  her yıl Cumhuriyet Bayramında geleneksel olarak düzenlediği “ CUMHURİYET’İN GENÇLERİ CUMHURİYET İÇİN DOĞADA YÜRÜYOR” anma etkinliğini bu yıl , Gördes(Şahin Kayası)Şahankaya’da ;Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel ; “Doğa Yürüyüşleri Lideri Emekli Öğretmen İsmet Uçar ve Okul Müdürü İsmail Karabıçak rehberliğinde gerçekleştirdi.

Geleneksel olarak her yıl Cumhuriyet Haftası Etkinliklerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz Doğa yürüyüşü etkinliğimizi ,bu yıl Cumhuriyetimizin ilanı olan  29 Ekim’in anısına 29 kişi ile Gördes Şahankaya(Şahin Kayası)’na  gerçekleştirerek ,bu anlamlı günü daha da anlamlı kılmak istedik. İnşaallah ilerleyen yıllarda bu etkinliği 1923 kişi ile de gerçekleştirmek nasip kısmet olur.

Bu tür etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz ile bütünleşerek.Vatan sevgisini ,doğa sevgisi ile birleştirip;Manen  inançlı ,fikren ve fiilen Cumhuriyet’e sahip çıkacak ,Atatürk’ün izinde pırıl pırıl sportif bir Türk gençliği oluşturmayı amaçlıyoruz.

Bu etkinlikte bizimle beraber olan ve rota liderliğimizi yapan, benimde orta okul yıllarımda öğretmendiğimi yapmış olan değerli emekli öğretmenimiz İsmet Uçar’a , Okul Müdürümüz İsmail Karabıçak’a ve etkinliğimize ulaşım desteği veren Akhisar Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunarım “dedi.

Etkinlik Roto Lideri Emekli Öğretmen İsmet Uçar ; Bu etkinliği eski adı Ticaret Meslek Lisesi ,yeni adı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrenci ve öğretmenleri ile beraber yapmaktan çok mutlu oldum.Bana eski günlerimi hatırlattı.Gençlerin doğa ile buluşması hele böyle anlamlı bir günde bu etkinliğe beni de davet eden başta Okul Müdürü İsmail Karabıçak ve eski öğrencim Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel’e teşekkür ederim dedi

Okul Müdürü İsmail Karabıçak; Cumhuriyetimizin 95.Yılı anısına geleneksel olarak her yıl düzenlemiş olduğumuz Doğa Yürüyüşü etkinliğini, bu yıl Gördes Şahinkayası’na 29 öğrencimiz ile gerçekleştirdik.Etkinliğe katkıda bulunan emekli öğretmen etkinlik kılavuzu Sayın  İsmet Uçar’a ve Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel’e  ayrıca ulaşım desteği sağlayan Akhisar Belediye Başkanlığına teşekkür ederim dedi

ŞAHANKAYA(ŞAHİNKAYASI)

Akhisar - Gördes ararsındaki alanda 1000 m. Yükseklikteki görkemli Şahankaya, tüm bölgeye egemen olan ve birçok tarihi olayı yaşamış bir ilkçağ kalesini barındırmaktadır. Çıkısı son derece güç olan kaya özellikle dağcılar açısından önemli bir spor alanı . Şahankaya ’ya ünlü Osmanlı gezgini Evliya çelebi ’nin de çıktığı bilinmektedir.