Merdivenden düştü
 
Sakarya Anadolu Lisesi mezunu olan 18 yaşındaki Sevde Melike Dural’ın hayatı 19 Temmuz 2017’de evinde geçirdiği kaza sonrasında alt üst oldu. Okulunu başarıyla tamamlayan ve çevresinde çok sevilen Sevde, üniversite sınavına girerek başarılı bir puan aldı. Hayalini kurduğu üniversiteye tercih yapacağı hafta evinin merdivenlerinden düşerek hastaneye kaldırılan güzeller güzeli Sevde Melike’nin hayatı bir anda karardı.
 
Öğretmen baba
 
Gözlerini kapayan ve bir daha açmayan güzel Sevde, beyninin yarısını kaybetti. Çaresiz baba
 
Arifiye Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Öğretmeni Hakan Dural, yaşadıkları zorluğu ve hayat dolu kızının eski sağlığına kavuşacağı günleri bekliyor.
 
Zor günler
 
Dural, kendisi gibi Kurtuluş İlköğretim Okulu Öğretmeni olan eşi kızının annesi Hayal Dural ile zor günler geçirdiklerini söyleyerek, “Kızımı tedavi ettirmek için İstanbul Cerrahpaşa’ya sevk ettirdik. Burada ameliyat oldu. 3,5 ay hastanede kaldık ve bir buçuk ay sonra yoğun bakımdan çıkan kızım eskisi gibi yürüyemiyor, konuşamıyor ve her şeyden önemlisi zor nefes alıyor. Tamamen yatağı bağımlı ve sadece nefes alabiliyor” dedi.
 
Kök hücre tedavisi
 
Kızının iyileşmesi için kök hücre tedavisi gerektiğini söyleyen acılı baba Dural, kızını kurtarmak için denemediği yol kalmadığını, kök hücre tedavisi uygulama girişimi başlattıklarını ancak bürokratik engeller çıktığını belirterek, “Ameliyatın yapıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki profesörün tüm randevuları dolu. Tedaviye acilen başlanması gerekiyor, çünkü zaman çok önemli" dedi.
 
Maddi ve manevi
 
Dural Ailesi bugüne kadar elinde avucunda ne var ise seferber ettiği için başta eğitim camiası olmak üzere Sakarya Valiliği ve tüm herkesten uzanacak yardım eli bekleniyor. Sevde’yi tekrar hayata bağlamak için yardımda bulunmak isteyenler 0505 631 65 70 nolu telefonu arayabilirler.
 
Banka Adı          :T.C. Ziraat Bankası
 
Şube  Kodu         :2094
 
Şube Adı           :2094-Serdivan/Sakarya
 
IBAN              :TR260001002094595826495003
 
Hesap No          :59582649  5003
 
Müşteri Adı        :Hakan Dural
 
GSM               :0 505 631 65 70