Birçok Oda seçimlerinde iki ya da üç aday seçim yarışına girerken Akhisar Ticaret Borsası tek yürek oldu. Geçen seçimle göreve gelen ve 5 yıl başkanlık yapan Alper Alhat, tek liste olarak girdiği seçimde üyeler tarafından yeniden başkanlığa seçildi. Alhat, “Zeytinin başkenti olan Akhisar, seçimlerde de örnek bir tutum sergiledi. Üyelerimizin bizi yeniden seçmesinin bir tek nedeni var. O da borsamızın bu 5 yıl içinde üyelerine verdiği hizmettir. Biz durmayacağız, Akhisar'ın tüm istekleri yerine gelene kadar devam edeceğiz” dedi. 

Akhisar Ticaret Borsası genel kurulu, Borsa tarafından restore edilen ve geçtiğimiz günlerde üyelerin kullanımına açılan tarihi Donbaycıoğlu Han'da gerçekleştirildi. Üyelerin yoğun ilgisiyle karşılanan seçimde Akhisar Ticaret Borsası tek liste olarak seçime gitti. Mevcut Başkan Alper Alhat, üyeler tarafından yeniden başkan seçildi.  Alhat, 5 yıl önce ilk kez yönetime geldiklerinde Akhisar için gecesini gündüzüne katacak bir yönetim kurulu oluşturduklarını söyledi. 

BAŞARDIK ÇÜNKÜ EL ELE VERDİK 

Akhisar'ın bir zeytin kenti olmasına karşın, pazarlama açısından büyük önem taşıyan marka değerini yükseltmek için yola koyulduklarını söyleyen Alhat, üreticiyi bilinçlendirme çalışmalarının ardından “Zeytin Denince Akhisar” sözünün tüm sektör tarafından kabul gördünü belirtti. Alhat, Akhisar'ın tüm rakiplerini geride bırakan bir başarıya imza attığını ve bunda Borsa yönetiminin büyük rolü olduğunu ifade ederek, “Biz üyelerimize yol haritasını sunduk, onlar da bize destek verdi. Üyelerimizin bize verdiği o güç ile Akhisar için çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada, 6 milyon olan zeytin ağacı sayımız 14 milyona çıktı. Bölgemiz zeytin ve zeytinyağları bir çok ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül aldı. Türkiye'de sofralık zeytinin yüzde 70'ini üretme başarısını gösteren Akhisar, iç piyasanın dışında son iki yılda ihracatını da yüzde 300'e varan bir artış sağladı. Tüm bunları bu kadar kısa sürede Borsa'mız önderliğinde tüm üreticilerimiz el ele vererek yaptık” dedi.

Akhisar'ın zeytinde olduğu gibi bir diğer başarısının da salça üretiminde olduğunu söyleyen Alhat, “Üreticilerimizi alternatif ürünlere yönlendirdik. Salça bunlardan sadece bir tanesi. Üç yıl önce öyle bir üretim gerçekleştirdik ki bu da sektörde Akhisar'ın damga vurmasına neden oldu. Türkiye genelindeki salça sanayindeki domatesin yüzde 40’ını bölgemizde ürettik. Salça sektöründeki üretimin yüzde 30’unu yine Akhisar'ımızın salça fabrikaları üretti. Salça üretimi bakımından Dünya üçüncüsüyüz" diye konuştu. Tüm bunları yaparken özellikle markalı ürünlere büyük önem verdiklerini işaret eden Alhat, markalı ve ambalajlı ürün ihracatıyla hem üreticinin hem de Türkiye’nin kazanacağını söyledi. 

AKHİSAR İÇİN ÇALIŞACAK

Seçim öncesi Akhisar'ın hizmet konusunda da güçbirliği yapmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini ifade eden Alhat, “Bugün seçime tek liste girmemizin tek bir nedeni var. O da Akhisar'ın ekonomik ve sosyal açıdan yükselen bu trendinin devam etmesi arzusudur. Akhisar için yine gecesini gündüzüne katacak, yine durmadan çalışacak bir ekiple iş başında olacağız. Dökme zeytin dış satımında fon konulmasını için bakanlık nezdindeki girişimlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Zeytinyağının raf fiyatlarına düzenleme getirilmesi, iç tüketimin artırılması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Zeytinyağında KDV'nin yüzde 1 olması için, halkımızın daha ucuz zeytinyağı alması için yaptığımız girişimlerin kısa sürede sonuç vereceğine inanıyoruz. Biz durmayacağız, üyelerimizin de durmaya niyeti yok. Akhisar'ımızın il olması için gerekli temaslarda da bulunuyoruz. Akhisar'ın tüm istekleri kabul edilene kadar devam edeceğiz. Bu dönem Akhisar'ın sesini,