Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Gülbeyaz Ziyafet Restoran’da (İstanbul yolu üzeri) düzenlenen kahvaltı programında kutladı. Düzenlenen kahvaltıya Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, meclis üyeleri Şerif Şerifoğlu, Mustafa Bayraktar, İbrahim Aslan, Mustafa Cihanger ve Akhisarlı yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Türkiye’nin güçlenerek büyüdüğünü bu süreçte kamuoyunun doğru ve tarafsız bir şekilde aydınlatılmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Alhat, günümüzde medya teknolojisinin hızlı gelişmesi sonucu internet gazeteciliği ve sosyal medyanın da etkinliğinin artığına dikkat çekti. Alhat, bu nedenle doğru ve tarafsız habercilik anlayışının her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirtti.
Gazetecilik görevinin ilkeli ve tarafsız şekilde sürdürülmesiyle kamuoyunun haber alma hakkı arasında doğru orantılı bir ilişki olduğunu ifade eden Alhat, “Böylesine büyük sorumluluğu hakkı ile yerine getirmek için özveriyle çalışan gazetecilerimizin, bu özel günlerinde yanlarında olduğumuzu ifade ediyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Alhat, “Demokratik  hayatın vazgeçilmezi, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, mesai kavramı gözetmeksizin çalışarak halkımızın gözü, kulağı olan basın çalışanlarının, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü Akhisar Ticaret Borsası adına kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.