Resmi gazetede de yayınlanan yarışmanın şartnameleri ve ekleri de http://yarisma.akhisar.bel.tr adresinde kamuoyuna duyuruldu.

“Kentsel Belleğin İzleri Üzerinden Akhisar Eski Belediye Meydanı ve Çevresi Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması” ile Akhisar kent merkezinde yer alan Eski Belediye Binası, Merkez Cami, Eski Kız Meslek Lisesi, Tarihi Park Sinemasının belirlediği açık alanlar ile halen kullanım dışı olan Eski Belediye binasının kentsel ve kamusal kullanım senaryolarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

24.10.2018 tarihinde ilk jüri toplantısı ve yer görme gerçekleştirmiş olup, 06.11.2018 tarihinde yapılan ikinci jüri toplantısı ile yarışma şartnamesi oluşturuldu.

Akhisar Belediyesi Kent Meydanı ve yakın çevresi Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması Jüri Üyeleri; Prof. Dr. Ayhan USTA (Mimar), Prof. Dr. A.Emel GÖKSU (Şehir Plancısı), Doç. Dr. Deniz DOKGÖZ (Mimar), Doç. Dr. Evren ERDİN (Şehir Plancısı), Dr. Seçkin KUTUCU (Mimar), Emre TORBAOĞLU (Yüksek Mimar), Arzu KUTKAM  NUHOĞLU (Peyzaj Yük. Mimarı), Defne Aşkın AKYOL (Peyzaj Yük. Mimarı)

Yarışmada dereceye giren birinciye 60 bin TL, ikinciye 40 Bin TL, üçüncüye 25 Bin TL, 5 kişiye de kişi başı mansiyon ödülü olarak 10 Bin TL ödül verileceği bildirildi.