Akhisar Belediyesince çeşitli üniversitelerdeki akademisyenlerden oluşan jüri önderliğinde bir yarışma düzenlenerek bu alanın yeni yüzüne kavuşması planlanıyor. 

Akhisar Belediyesi Kent Meydanı ve yakın çevresi Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması adı altında yapılacak başvuruların ardından Akhisar’a yakışacak en iyi proje hayata geçirilecek. Projede eski belediye hizmet binası, arkasındaki belediyeye ait işyerleri ve karşısında bulunan otoparkı da kapsayacağı bildirildi.

Jüri üyeleri ve belediye teknik personelinden oluşan toplantıya katılan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ekonomik, özgün, nitelikli mimari ve kentsel yaklaşımların, işlevsel ve yenilikçi çözümlerin öne çıkarılması amacı ve kentsel belleğin kamusal mekana dönüşümü kapsamında alternatif projenin gelmesi beklediklerini ifade etti.

Yarışma kapsamında şartname, jüri üyeleri ile birlikte Akhisar Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğünce hazırlanarak ilan edilecek. 

Akhisar Belediyesi Kent Meydanı ve yakın çevresi Ulusal Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması jüri üyeleri ise Mimar Prof. Dr. Ayhan Usta, Şehir Plancısı Prof. Dr. A. Emel Göksu, Mimar Doç. Dr. Deniz Dokgöz, Peyzaj Yüksek Mimarı Arzu Kutkam Nuhoğlu, Mimar Dr. Seçkin Kutucu, Peyzaj Yüksek Mimar Defne Aşkın Akyol, Yüksek Mimar Emre Torbaoğlu ve Şehir Plancısı Doç. Dr. Evren Erdin’den oluşuyor.
 













"1965 yılında Akhisar"