Törene TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan yardımcısı Ender Yorgancılar, Gümrük ve Tekel İşletmeleri (GTİ) Başkanı Arif Parmaksız, Akhisar belediye başkan yardımcısı Ali Velestin, Manisa Ticaret ve sanayi Odası başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Akhisar ticaret ve sanayi Odası başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Alhat, Ticaret ve sanayi Odası, Ticaret Borsası üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

ATSO’nun Merkez Çarşıyı canlandırma projesi; Bin 638 metrekare alan üzerine yer altında 2 kat ve 120 araçlık otopark, üzerinde 9 adet ticari alan ve üst katında butik olarak hizmet verecek. Akhisar Ticaret Borsasının açılışını yaptığı Dombaycıoğlu hanı ise 700 metrekare alana sahip, aslına uygun olarak restore edilen alanda 9 adet ticarethane ve borsanın hizmet sunacağı alan yer alacak. 

Temel atma ve açılış törenlerinin ardından Belediye Park içi sinema salonunda düzenlenen İstişare toplantısında konuşma yapan Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Alhat, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetim kuruluna ve başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu’na zeytin hasat şenliğinde yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. 

ALHAT; “İL OLMAK İSTİYORUZ”

Alper Alhat: “ Biz yıllardan beri bu coğrafyada zeytin ve zeytinyağını biliyoruz ve yetiştiriyoruz. Dünya’nın en çok zeytin yetiştiren şehirleri ve ülkeleri arasında ilk üçteyken tüketimde Dünya’nın en az tüketen ülkesiyiz. Bu bizim için son derece farkındalık yaratılması gereken önemli bir husus. Kişi başı 1,5 ile 2 kilolarda olan zeytin tüketimi Dünya’daki ülkeler arasında en alt seviyedeyiz. Biz tarımda birçok ürünümüzün değerini bilemiyoruz. Biz birçok konuda ilke imza atıyoruz. Akhisar 30 tane ilden büyük bir ilçe. Takımı süper ligde ve il olmak istiyoruz. Bu noktada geç kalınmış işlerin başındayız. Sofralık zeytin üretiminde en büyük ilçeyiz. Zeytin primi konusunda tüm siyasi arkadaşlarımızla bu konuyu bir noktaya taşıdık. Zeytin primi alma konusunda tekrar sizden destek istiyoruz. Zeytin üreticilerimizin ambalajlarımızı yüzde 18 KDV ile alıp temel gıda yüzde 1 ile sattığımızdan dolayı tüm işletmelerimizin KDV birikintileri vardı. En son dile getirdiniz, yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

ATSO BAŞKANI YILMAZ; “AMACIMIZ AKHİSAR’A DEĞER KATMAK”

ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz; “Tek başına değil hep birlikte Akhisar için el ele sloganıyla 4,5 yıl önce yola çıktık. Bir hayal ve hedef kurduk. Hedefimiz 4,5 yıl sonra o hedefe varabilme derecemiz bizim başarımızı gösterecekti. Hayalimiz ve hedefimizin özü ATSO bu yeni yönetimiyle birlikte Akhisar’a değer katmaktı. Bu hayal ve hedefin bir kısmını sizlerle birlikte gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. ATSO üyelerine hizmet için var olacak dedik. İlk günden beri hiçbir kısır çekişme içinde olmadan üyelerimize hizmet noktasına kilitlendik ve böyle devam edecek. Üyelerimiz hizmetlerini kendi ofislerinde ki gibi alacaklar dedik. Kendi çözemedikleri problemleri odamızın değerli sekretaryasıyla çözme imkanı sunduk” şeklinde konuştu.


“AKHİSAR’A ÇOK CİDDİ ANLAMDA HİZMETLERDE BULUNDUK”

Yılmaz; “ATSO, bütün sivil toplum kuruluşları ile Belediye ve Kaymakamlık olmak üzere kol kola girecek ve Akhisar’ın bütün problemlerini çözme noktasında beyin fırtınasına girecek dedik. Ciddi anlamda istişarelerle bu birlikteliğin başta OSB olmak üzere Akhisar için çok ciddi anlamda hizmetlerde bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Üniversite ve diğer kurumlarla ciddi bir iş birliğinde bulunacağız dedik ve üst düzey toplantılar ve istişareler yaptık. Celal Bayar Üniversitesi’nde kurulan teknoparka bizde ortak olduk. ATSO’nun bütün kaynakları ATSO’nun üyeleri için kullanılacak dedik ve aidatları gerçekten üyelerimiz için kullandık. Yönetimimizle ne uçak bileti ne yemek parası hepsini kendi cebimizden karşılayacağız dedik. 600 bin lira civarında aldığımız parayı birçok sportif ve eğitime katkıda bulunmamıza rağmen 3 trilyona çıkardık. Her şey şeffaf olacak dedik ve o kadar çok şeffaf olduk ki internet sitemizden her şeyi yayınlıyoruz. Bunun yanında dışarıdan odamızın aldığı hizmetlerde kurduğumuz komisyonlara muhalefetten arkadaşlarımızı davet ettik. Eğitim, spor ve kültür faaliyetlerine olan katkımız vazgeçilmez olacak dedik. Onlarca eğitim ve seminer verdik. Spor ile ilgili Akhisarspor başta olmak üzere odamıza gelen müracaatları geri çevirmedik. Onlarca fuarlar düzenledik ve yurt içi yurt dışı fuarlarına üyelerimizi gönderdik. Sosyal sorumluluk projesi olarak binlerce vatandaşa gayri nakdi destek ve burs verdik. Kura ile belirledik. Muhtarlarımızdan ve Milli Eğitim Müdürlüğünden iş birliği yaparak gerçek anlamda sahiplerine ulaşmasını sağladık” dedi.

“HEDEFLERİMİZDEN BİR TANESİ HAVAALANI”

Birlikte çalıştığımız Kaymakam ve Vali olmak üzere geldiğimizde OSB’de ciddi anlamda boş arsa vardı. Şu gün itibariyle OSB’de 1 tane satılık arsa kalmadı. Yatırımcıları bu anlamda buralara çekme noktasında gayretlerimiz neticelendi. İhtisas OSB ile ilgili olarak bütün bürokrasi ve prosedürler bitti yeni yatırımcılar ihtisas OSB’ye yatırımlarına başlayacak. Bütün bunların yanında Başkanımızın Akhisar’a teveccühü neticesinde Türk Patent kurulunda yönetim kurulu olmak hasebiyle başta coğrafi işaretler olmak üzere ciddi efor sarf ettik. Türkiye ekonomisine ciddi katkısı olacak coğrafi işaretlerde ATSO’nun ve Başkan olarak benim imzamın olduğunu hatırlatmak isterim. Sonuç olarak şimdi hayalimizin eline gaye verdik, ikinci bir hedefimiz olmalı dedik. Bu hedeflerimizden bir tanesi bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağına inandığımız bu yörede bulunan 1 milyon insanımıza askeri havaalanını sivil havacılığa açma noktasında Ticaret Odası olarak bunun önderliğini yapıp ciddi anlamda bir şuurayı toplayıp gerekli mercilere gitmek istiyoruz. Burada gerçek bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz” dedi.

“AKHİSAR’IMIZA TOBB’A YAKIŞIR BİR OKUL İSTİYORUZ”

Yılmaz; “İkinci hedefimiz küçük ve orta ölçekli işletmelerde ciddi bir sıkıntı var. Hükümetimizin son günlerde şehir içinde kalan sanayinin dışarı çıkması için teşvikleri de oldu. Küçük sanayicilerimizin kira öder gibi bir taksitle daha rahat bir ortamda çalışmasını sağlanacak bir çalışmaya önderlik etmek istiyoruz. Üçüncü olarak başkanımdan Akhisar’ımıza TOBB’a yakışır bir okul istiyoruz. Sonuç olarak Türkiye’nin ekonomik büyüme gibi meselelerde kendine has bir istikameti var. Bu istikamete ATSO olarak katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun bir tercih değil zaruret olduğunu çam sakızı çoban armağanı ATSO olarak ciddi bir katkıda bulunmak istiyoruz. Bizim yapacak çok işimiz var, bizim bu memlekete koyacak bir tuğlamız daha var” şeklinde konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU; “GURUR DUYDUM”

Rıfat Hisarcıklıoğlu; “ Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının merkez çarşıyı kalkındırma projesinin temelini attık ve Akhisar Ticaret Borsası’nın Dombaycıoğlu Hanının açılışını yaptık gurur duydum. Geçmişi bilmezseniz gelecekte nereye gideceğiniz belli olmaz. Akhisar’ın kültürüne ve tarihine sosyal sorumluluk projesinde sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Normal yerlere zaten turist geliyor. Burada yapılacak tarihi mekanları canlandırma turizm anlamında Akhisar’a katkı sağlayacaktır. Safranbolu Beypazarı’na baktığımızda işsizlik 0 noktasına geldi. 

“AKHİSARLI AKILLI VE ZEKİ”

“Zeytin deyince akla Akhisar geliyor. Eskiden burası Akhisar Ticaret Borsası’nın çatısına çıktığımızda burası tütün üretim merkeziydi. Akhisarlı akıllı ve zeki tütünün yerine burayı zeytin ve zeytinyağı üretim merkezi haline getirdi. Tütün üretim merkezinde insana zararlı bir şey üretirken şimdi insana en sağlıklı üretim yeri haline getirdi. Bin yıllık zeytin ağaçları var. Burada ömür var, meyvesi ve yağıyla bize sağlık sunan kutsal kitaplarda adı geçen bir ağaçtır. Akhisar bugün 14 milyon zeytin ağacına ulaşmıştır. Türkiye’nin ilk ve tek zeytinyağı ihtisas OSB’si Akhisar’da kuruldu. Tarımda 4.0 çalışmaları yapılıyor ki sanayide daha 4.0 çalışması yapılıyor. Öte yandan Akhisarspor Süper Lig’de mücadele ediyor. Akhisar’ın havaalanına ihtiyacı var gidip gelmeden rahatlıkla ticaret yapamazsın. Uçak buraya inse ve kalksa bundan en çok Akhisarlılar faydalanacak. Havalimanı Akhisar gibi bir yere il olma noktasında ki yere bir ihtiyaç. Akhisar’da üniversite talebi var, Akhisar tek vücut olursa bizde Ankara’da her türlü desteği veririz. Zeytine prim desteği verilmesi için katkı sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


ODAMIZ VE BORSAMIZ 5 YILDIZLI ODA

“Odamız ve borsamız akredite 5 yıldızlı oda. Londra, Paris, Berlin oda ve borsaları gibi ATSO ve ATB bu kapsamda hizmet verdiğinin uluslararası sertifikası vardır. Akhisar’a böyle kaliteli hizmet verdikleri için kutluyorum. Marka olmak için önce coğrafi işaret alacaksın sonra Avrupa’da tasdik edeceksin. Domat ve uslunun tescili tamamlandı, sıra bunların zeytinyağında. Kişi başına tüketimin artması için çaba gösteriyorsunuz. Çocukluğumda bütün yabancıların propagandasıyla biz kendi ürünümüz olan zeytinyağını yememeye başladık. En sağlıklısı Ayçiçek ve mısırözü yağı dediler. Bugün en sağlıklı yağ zeytinyağı diyor hoca ve profesörler. Biz yemeği bırakıp halkımıza ucuz zeytinyağı yedirdik” şeklinde konuştu.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLADIK”

“Sizlere hizmet etme noktasında özellikle artık dünyada olduğu gibi üyeler odaya gelmeden hizmet yapılabilsin diye talepte bulundular. Dijital dönüşümü tamamladık. Herhangi bir evraka ihtiyacınız olduğunda odaya gelmenize gerek yok. Bundan sonra her hangi bir evraka istediğiniz yerden ve istediğiniz saatten ulaşabilirsiniz. Aidat borcunuzu internetten ödeyebilirsiniz. Tek durak ofis haline geldi. Eskinden 7 kapıya gidiyordunuz, artık 1 saatte şirketinizi kurup fatura kesebiliyorsunuz. Bunun maliyetini 650 liraya indirdik” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Abdurrahman Yılmaz’ın dile getirmesinin üzerine ‘Akhisar’a bir okul kazandırmak bizim sözümüz olsun’ diyerek sözlerini tamamladı.

Programın ardından Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Alhat ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar temsilcisi Nefise Şükran Füzün, Rıfat Hisarcıklıoğlu’na hediyeler takdim etti.