Yapılan çalışmalarda 88 kök kenevir, bin 398 gram esrar ve bonzai maddesi, 493 adet cep telefonu ekranı, 940 paket makaron doldurulmuş sigara, 285 kilogram kaçak tütün, 90 paket kaçak sigara ve 214 adet kapsül ve materyal ele geçirildi. Olaylar ile ilgili 27 şüpheliden 1’i tutuklanırken 3 şüpheli adli kontrol şartlıyla ve 1 şüpheli de savcılık kararı ile serbest bırakıldı.

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünün yayınladığı bilgi notunda şu ifadelere yer verildi;

“Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen arama kararları ile başlatılan soruşturmalar doğrultusunda Akhisar KOM ve Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerimizce son bir ay içerisinde yapılan çalışmalarda ;  Akhisar İlçemizde Narkotik konuları ile ilgili olarak 88 kök kenevir bitkisi, 1.398 gr. Esrar maddesi, ile Bonzai maddesi ele geçirilmiş bahse konu olaylar ile ilgili olarak 16 şüpheli yakalanmış 1 şüpheli  Tutuklanmış, 3 şüpheli Adli Kontrol şartı ile 1 şüpheli de savcılıktan serbest kalmış diğer şüpheliler ile birlikte soruşturmaları devam etmektedir.

Kaçakçılık konuları ile ilgili olarak ise Değişik markalarda 493 adet kaçak olduğu değerlendirilen cep telefon ekranı ile 940 paket makaron doldurulmuş sigara, 285 kg. kaçak tütün, 90 paket kaçak sigara elde edilmiş, kaçak yollardan yurda sokulan halk sağlığını tehlikeye düşürecek nitelikte 214 adet kapsül, ve materyal ele geçirilmiş , 11 şüpheli yakalanmış ve Adli işlem görmüş olup soruşturmaları devam etmektedir.  Akhisar halkının sağlık huzur ve güvenliği için suç ve suçlular ile mücadelemiz aralıksız devam edecektir”