Begüm Onbaşı'nın jimnastike ilk başladığı kulüp olan Manisa Sipil jimnastik kulübü öğrencisi Melis Irmak ve takım arkadaşları İzmir Özdere’de yapılan Türkiye şampiyonasında  kürsünün birincilik basamağına çıkıp Türkiye Şampiyonu  oldular.

İnşaat Mühendisi Sami-Öznur Irmak çiftinin tek çocukları olan 8 yaşındaki Melis Irmak, katıldığı yarışmaları ve  en az haftanın 4 günü  Manisa’daki  hocalarının denetiminde ki çalışmaları evlerini ziyaretimizde anlattı. Sevecen ve güler yüzü ile Melis Irmak, Yurt dışında Bulgaristan’da, Antalya’ya  yapılan uluslar arası ve ulusal yarışmalarından kazandığı madalyaları göstererek, “ Türkiye şampiyonasın kulübümüz adına iki üçlü gurup olarak katıldık. Benimle beraber İnci Aydan Ayar ve Ceren Gezek arkadaşlarım ve diğer üçlü gurup ile birlikte şampiyon olduk. Begüm ablamın şampiyonlukları bana ve arkadaşlarıma adeta kamçılıyor. Begüm ablam ve bende Akhisarlıyız. Hedeflerimden en önde geleni, Begüm ablam gibi Avrupa  ve Dünya şampiyonalarında yarışmak ve şampiyon olmaktır.” Dedi.

Kızı için işini bırakan Edebiyat mezunu  anne Öznur Irmak, “3 yıldır aralıksız en az haftanın 4 günü Manisa’daki çalışmalar için Melis’e götürüp getiriyorum. Öğretmenlerinin verdiği programa göre hareket ediyoruz. Aile olarak Türkiye şampiyonluğunu kızımın ve arkadaşlarının kazanması bizleri çok mutlu etti. Anne-baba olarak onun her zaman yanında olacağız. Okuldaki öğretmenleri de derslerinde başarılı olduğunu söylüyorlar.” Dedi.

(Haldun Akyüz | ÖZELHABER)