Akhisarlı bir çiftçi merkezdeki camilerin tuvaletlerini gönüllü olarak temizleyerek sosyal farkındalık oluşturmaya çalışıyor. 

Akhisar’ın Seğirdim Mahallesinde ikamet eden 46 yaşındaki çiftçi Necati Budak, merkezdeki camilerin tuvaletlerini gönüllü olarak temizliyor.

Bir gün caminin birinde tuvaleti kullanmak istediğinde temiz olmadığını gören ve ondan sonra tuvaletleri temizleme kararı aldığını söyleyen Budak; “Akhisar’da bir caminin tuvaletini kullanmak istedim. Tuvaletlerin temiz olmadığını fark ettim. Bu durumu imam arkadaşa ilettiğimde görev alanında olmadığını söyledi. Onlara da hak verdim. Örneğin bir öğretmen okulun tuvaletini temizlemek zorunda değil olduğu gibi, imamlarda cami tuvaletlerini temizlemek zorunda değiller. Sanırım cami tuvaletlerinin temizliği konusunda kanuni bir boşluk var. Bunu Müftü beye de ilettim. Oda bu konunun gerçekten sıkıntılı olduğunu söyledi. Bende bu konuda bir farkındalık oluşturmak istediğimi, bana yazılı bir belge vermesini camilerin tuvaletlerini temizlemek istediğimi söyledim. Yazılı belgeye gerek olmadığını, cami tuvaletlerinin herkesin malı olduğunu ve gidip temizlememde bir mahsur olmadığını söyledi. 

Bende, ücretli olarak işletilenler hariç Akhisar’ın merkezdeki bütün cami tuvaletlerini temizlemeye karar verdim. Bu konuyu sosyal medya hesabımda paylaştığımda temizlik malzemesi temininde destek olmak isteyenler oldu. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Bu sadece benim değil, içinde birçok kişinin emeği bulunan sosyal bir harekettir. 

Bu yaptığımız hareket kesinlikle reklam ve şov amaçlı değildir. Kamuoyu ve resmi yetkililer nezdinde bunun bir farkındalık ve algı oluşturmasını ümit ediyorum. Vatandaşlarımızda tuvaletleri nasıl bulmak istiyorlarsa öyle bırakmalarını rica ediyorum.” dedi.
  








Necati Budak "Akhisarpress.com Haber ofisimizde"