MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Akhisar’da 154 Mahalle Projesi’nin başladığı Eroğlu Mahallesi’ni ziyaret ederek mahallede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, 154 Mahalle Projesi kapsamında çalışma yürütülen ilçeleri ziyaret ederek çalışmaları yakından takip etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Genel Müdür Yardımcısı Aslay, Akhisar’a bağlı Eroğlu Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında Aslay’a, Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Ersoy Arslan, Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, MASKİ Şefi Murat İpek ile Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, Eroğlu Muhtarı Muslihittin Kılınç ve Sünnetçiler Muhtarı Ceyhun Kılınç eşlik etti. Aslay, beraberindekiler ile birlikte mahallede yürütülen 2 buçuk kilometrelik kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarında incelemelerde bulundu. Kanalizasyon işinin noktalanmasının ardından mahallede 2 buçuk kilometre uzunluğunda da içme suyu hattı inşa edilerek, 10 bin metrekarelik kilit parke çalışması gerçekleştirilecek.

“Cengiz Başkanımız olmasa bu hizmetleri göremezdik”

Sünnetçiler Mahalle Muhtarı Ceyhun Kılınç, “Yapılan bu çalışmanın önemi bizim için çok daha büyük. Yıllardır kullanılan fosseptik çukurlarından gelen kokular mahalle halkımıza büyük rahatsızlık veriyordu. Aynı şekilde içme suyu kaynağımıza da yakın olması nedeniyle tehlike arz ediyordu. Yıllardır kanayan yaramız olan bu sorun şuan ortadan kaldırılıyor. Başkanımız Cengiz Ergün’e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

“Biz bütün köyü satsak bu hizmetleri yaptıramazdık”

Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, “Manisa, Büyükşehir Belediyesi olduktan ve bu sistem oturduktan sonra yatırımlar tam kapasite gelmeye başladı. Daha da iyi olacağına eminim. Mahalle ziyaretlerine gittiğimizde birçok muhtarımız ‘Biz bütün köyü satsak bu hizmetleri yaptıramazdık’ diyorlar. Gerçekten de çok büyük ve değerli işler bu yapılanlar. Cengiz Başkanımız sağolsun, Allah ondan ve ekibinden razı olsun” diye konuştu.

Paket arıtmayla atıksular sağlıklı şekilde arıtılacak

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, “154 Mahalle Projemiz kapsamında Eroğlu mahallemizin ana hattını döşüyoruz. Sünnetçiler Mahallemizin ana hattı bu mahalleden geçtiği için, muhtarımızın Eroğlu Mahallesi’nin de bu projeye dahil edilmesi yönünde bir talebi vardı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e talebini ilettik. 154 Mahalle Projemize bu mahallemizi de dahil ettik.  Her iki mahallede ayrı ekipler kurarak ara sokaklarda da hat döşeme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Aynı zamanda kuracağımız paket arıtma sistemiyle, her iki mahallenin de atıksularını burada toplayacağız. Böylelikle kanalizasyon sularının derelerimize, tarlalarımıza zarar vermesinin önüne geçerek sağlıklı şekilde arıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.