Yeni yılın ilk saatlerinde Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş ekiplerinin titiz çalışması sonucu çalınan otomobili yakaladı.

Edinilen bilgiye göre dün gece yarısında Akhisar merkezi Hürriyet Mahallesi cadde üzerindeki bir otomobili M.B. ve S.E. düz kontak yaparak aracı çaldıkları bildirildi. Ardından sabaha karşı saat 05.30 sıralarında Akhisar merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kayalıoğlu Mahallesi yakınındaki bir akaryakıt istasyonunda 06 DCP 20 plakalı araç başında ön kapıları açık M.B. ve S.E. isimli şahıslar bekler vaziyette görülmesi ve şahısların şüpheli hareketleri İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş ekiplerinin dikkatini çekti. Yapılan detaylı araştırma sonunda aracın kontak anahtarının olmadığı ve şüpheli şahısların aracı düz kontak yaparak çalıştırdığı ve yapılan sözlü beyanlarının tutarsızlık göstermesi nedeniyle göz altına alındı. 

Göz altına alınan 18 yaşındaki M.B. ile 15 yaşındaki S.E. suçlarını itiraf etmesi ile akşam saatlerinde Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alına ifadelerinin sonrası nöbetçi mahkemece tutuklandıkları bildirildi. Tutuklanan şüpheli M.B. Akhisar Cezaevine, 18 yaşındaki küçük olan S.E. ise İzmir Sekran Cezaevine gönderildi. Olayın ardından yapılan inceleme sonrası otomobil sahibine teslim edildi.
(BG)