Akhisar'da ikamet eden E.C. isimli bir vatandaş eşinden 6 aydır eşi ile arasında bir soğukluk bulunması sebebiyle bir arkadaşının tavsiyesi üzerine şüphelinin Akhisar merkez Hashoca Mahallesinde bulunan işyerine gittiği burada problemlerini anlattığını ve düzelmesi yönünde garanti verdiğini ifade etti. C.M. isimli hoca E.C.'ye bir kaç tane kağıt verdiği, bu kağıtları suyun içerisine koyarak E.C.'ye eşi ile birlikte içmelerini söylediği ve sahte hocaya 400 TL verdiği bildirildi.

Ardından suyu içen karı ve koca bir süre sonra aralarının daha da bozulduğunu bildiren E.C. tekrar hocaya gitti ve bu defa farklı yol izlendi. Sahte hoca C.M. bu defa E.C.'den eşinin iç çamaşırını ve bir adet fotoğrafı ile birlikte 600 TL'de istedi. Ardından bu isteklerini yerine getiren E.C. malzemeleri hocaya teslim etti. Sahte hoca C.M. bu defa içerisine arapça yazılı kağıdı suyun içine attıktan sonra E.C.'ye teslim etti. Bu suyu da içen E.C. bu defa kendisini de kötü hissettiği bildirildi. Daha sonra araya giren E.C.'nin ablası A.T. sahte hoca ile irtibata geçmesi ile diğer yollar tekrar denendi ve bu defa abla A.T.'nin de kötü olduğu bildirildi ve toplamda hocaya 1500 TL verildiği iddia edildi.

Bu kötü olayların üzerine mağdurlar olayı Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığına bildirerek şikayette bulundular. Bunun üzerine savcılık 677 sayılı kanuna muhalefet suçunu işlediği hususunda yargılanması kararına varıldığı bildirildi.