Cumhuriyet Bayramının 92. Yıl dönümü etkinlikleri Akhisar Kaymakamı ve protokolünün, kaymakamlık binasında tebrikleri kabulü ile başladı. Program tebrik kabullerinin ardından Akhisar şehir stadyumunda düzenlenen etkinlikler ile devam etti.
Akhisar Şehir Stadyumunda saat:10.00’da düzenlenen törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Manisa AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Garnizon Komutanı Hava İstikam Albay Ercüment Erincik, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Akhisar Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, Akhisar Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve birçok vatandaş katıldı.

Kutlama törenin sunumunu, Akhisar Anadolu Lisesinden Selim Güven ile Aliz Caner, Misak-I Milli Ali Şefik Orta Okulundan ise Işıl Güvenir gerçekleştirdi. Kutlama töreni ilk olarak Akhisar Kaymakamı Kaan Peker,  Akhisar Garnizon Komutanı Hava İstikam Albay Ercüment Erincik ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlının halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. Selamlamanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutla mesajı okunması ile devam etti.

Cumhurbaşkanının mesajının okunmasının ardından Akhisar Kaymakamı Kaan Peker halka seslendi. Peker yaptığı konuşmasında; “Bu gün tarihimizin şan ve şerefle dolu yüce Ulusumuzun istiklal mücadelesini vererek Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun tüm dünyaya ilan ettiği günü 92. Yıl dönümüdür. Hepimize kutlu olsun.

Tarihte eşine az rastlanan büyük bir zaferle sonuçlanan kurtuluş savaşımızın yeni ve güçlü bir Cumhuriyetle taçlandırılışımızdan tam 92 yıl geçti. Her yıl ayrı bir gurur ve sevinç ile kutladığımız bu çok önemli ve anlamlı bir günde tüm ulusumuzu ve sizleri tüm içtenlikle kutluyorum. Bu coğrafyaya sahip olmak isteyen dış güçlerin işgal ettikleri topraklarımızda bağımsı, hür ve uygar bir devlet kurmak kolay olmamış. İstiklal savaşımız işgalcilerin üstün silah ve her türlü desteğe karşı yediden yetmişe herkesin katılarak direnişi ile kazandığı mücadele olarak dünya tarihine geçmiştir. Bu büyük zafer milletimizin birlik ve beraberliğini, bağımsızlık aşkının güçlü yarınları olmuştur. Cumhuriyetimizin ilanı milletimizi muhasır medeniyet seviyesine ulaştıracak ve ona atılacak adımların kendiliğinden atılmasını oluşturmaktadır. Son yıllarda sıçrama yaşayan Türkiye Cumhuriyeti gelişmeye devam etmektedir. Ülkemiz gelişen ekonomisi ve güçlü ordusu ile uluslararası alanda giderek yükselen bir değer olmuştur. Ülkemizin demokratik siyaset, hukuk, ,insan hakları, ekonomi,  sağlık, bilim, ulaştırma gibi alanlarda kat ettiği önemli mesafeler büyük bir kültür ve zihniyet değişikliğini de beraberinde getirmiştir. Sevgili Akhisarlılar, Türkiye Cumhuriyetimizi her zaman parçalamak isteyen ve zarar vermek isteyen düşmanlarımız olmuştur. Ancak bunun için çok çalışmalıyız. Onlar, aziz şehitlerimiz kanlarıyla suladıkları bu toprakları bize vatan yaptılar. Bize düşen çok çalışarak alın terimizle bu toprakları yeniden sulamak ve bereketlendirmek ve ülkemizi zenginleştirmek aydınlık yarınlara yürüyüşümüzü sürdürmektir. Bu süreçte birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüz olacaktır.

Değerli Öğretmenler, Atatürk ‘Ben her şeyden önce öğretmenim’ diyerek tüm limanların ötesine taşıdığı öğretmenlik mesleğinin önemini ve kutsallığını vurgulamıştır. Bu nedenle sizler vatanını koruyacak, cumhuriyeti yaşatacak, yükseltecek kişilikli, nitelikli, milli manevi ve değerlerine bağlı insana değerli saygılı bireyler yetiştirdikçe daha nice bayramlar kutlanacaktır. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

Kıymetli gençler, sevgili öğrenciler, Şeyh İsaların, sütçü imamların evlatları olan sizler ülkemizin kalkınmasını gelişmiş uygarlar seviyesine yetişip onlarla yaşamayı, aşabilmeyi kendimize görev edinmeliyiz. Bu nedenle, çağın gelişmiş teknolojilerinden muhakkak yararlanmalı, kendimizi iyi yetiştirmeli, okuyan, araştıran, sorgulayan ve başkalarına saygılı bireyler olarak yetişmeliyiz.  Çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak amacını gerçekleştirme çabamızı, milletçe farklılıklarımızı, zenginlik olarak görüp yetiştireceğimiz, birlik ve beraberlikten aldığımız güçle sürdürme kararlılığı ile Cumhuriyetimizin 92. Yıl dönümünü ve Cumhuriyet bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal savaşımızın kahramanlarını bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.” Dedi.

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker’in konuşmasının ardından Akhisar Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sercan Derdiyok ve Fatma İpekbuldur şiirlerini okudular. Şiirlerin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Resim-Şiir-Kompozisyon, Kros ve Satranç müsabakalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldılar.  Ödül töreninin ardından Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterilerini gerçekleştirdiler. Program geçiş töreni ile sona erdi.