Akhisar Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, CHP İlçe binası lokali önünde toplanan kalabalık ellerinde, Türk bayrağı ve meşalelerde saat 20.00’de hareket etti. Yeni Camii önünden 1 Nakliye üzerinden 15 sokağa dönen kalabalık Milli Egemenlik Meydanı önünde toplandı.

Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anısına CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu kalabalığa seslendi. Havai fişek gösterileri ardından fener alayı programı sona erdi.

Kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Fikirli, “Şunu gösterdiniz ki Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kurmuş olduğu Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Katılımız için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından söz alan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ise yaptığı açıklamada, “Değerli Akhisarlılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastığında iki tane seçeneği vardı ve bir tane de sırrı vardı. İki seçeneği vardı; Ya İstiklal, ya ölüm ve bir sırrı vardı; Mustafa Kemal, Osmanlı’nın artık yok olacağını öngörmüştü. Artık bu coğrafyada Anadolu’da ulusun egemenliğine dayalı bir Cumhuriyet’in kurulması gerektiğini 1919’da 19 Mayıs’ta aklındaydı. Biliyorsunuz Erzurum kongresi, Sivas Kongresi, TBMM’nin açılması ve o destansı kurtuluş savaşımız. Ardından 9 Eylül İzmir ve ardından 29 Ekim 1923 Cumhuriyet’in kuruluşu. Zor günler yaşıyoruz, evet şuanda içinde bulunduğumuz konum, arzu ettiğimiz bir durumda değiliz maalesef. Ancak şunu unutmayalım, bu ülke çok zor günler geçirdi, çok zor zamanlar geçirdi ama her seferinde düştüğü yerden kalmayı becerdi. Bu kalabalıklar burada toplandığı müddetçe bu yüreklerde Cumhuriyet sevdası olduğu müddetçe bu yürekler Mustafa Kemal diye attığı müddetçe Türkiye Cumhuriyet’i ilelebet payidar kalacaktır. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın tam bağımsız Türkiye sevdalıları. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 95.yıl dönümü hepimize kutlu olsun” dedi.

(BG-ED)