Park içi Belediye konferans salonunda 14.30’da düzenlenen programa Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Belediye Başkan yardımcısı Ali Velestin, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı İbrahim Sayın, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Yeni Gülruh Camii müezzini M. Ali Özyaka’nın okuduğu Kur-an’ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından sinevizyonda Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle cami ve din görevlileri ile ilgili gösterim yapıldı. 

Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; 
“Camiler konusunda din görevlileri konusunda bir şeyler söylemek camilerde peygamber makamımı işgal eden siz değerli insanlar anlatmak da benim için zor bir konu. Nerede bir cami görsek, bir minare görsek kendimizi güvende hissederiz, rahatlamış hissederiz. Allah işinizde gücünüzde kolaylık versin sizin işiniz sadece namaz kılmak değil, namaz kıldırmak değil. Cenab-ı Allah camimizden ezanı eksik etmesin. Sizlere Allah güç kuvvet versin, Allah yardımcınız olsun. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu yaptığı açıklamada; “Camiiler ve din görevlileri haftamız 1986 yılından itibaren bir etkinlik bir farkındalık olması amacıyla kutlanıyor. Değerli meslektaşlarım tabii ki dünyamızda bizi rabbimiz Müslüman yaratmış. İman eden bir insan Müslüman anne ve babadan yaratmış. Ne kadar şükür etsek az. Şimdi dünya düşündüğümüz zaman, eksenimiz nedir Kabe. Kabe-i Muazzama. Bizim pusulamız nedir mihrap. Bizim meşalemiz nedir minber. Bu gücü harekete geçiren insana manevi dinamiği kazandıran nedir imam ve müezzindir. Kuran kursu öğreticilerimiz camilere ruhu veren, binalara ruhu kazandıran sizlersiniz. Bu ulvi kutsal ibadetler ve görevde tabii ki biraz daha gayretkâr olmamız bize düşen görev. Gençlerimizin camide bulabileceği atmosferi oluşturmak için sizlere güveniyorum. İşimiz zor, alacağımız sorumluluklarımız ağır ama bu manevi sorumluluğu kaldıracak güç Allah’ın izniyle sizlerde var. Bizleri bugün yalnız bırakmayan başta sayın kaymakamımıza daire başkanlarımıza ve siyaset parti başkanlarına çok teşekkür ediyorum hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Ahmet, Bayraktar, Ahmet Ali Tarhan, Muammer Kılıç, Üzeyir Kırtık, Veysel Deliceli ve İsmail Kutlu’ya plaketleri takdim edildi. Ardından İlçe vaizi Said Kobak’ın yaptırdığı dua ile program sona erdi.