19 yaşında civa gibi bir delikanlı olan Hüseyin Çeçendiken Akhisar’da Kayalıoğluspor’da , Akhisarspor’da, Manisaspor’da ve Kocaelispor’da futbol oynayıp  sivrildikten sonra Beşiktaş yönetici ve teknik ekibin onayı ile sezon sonunda  transfer edilmesi kesinleşmesine rağmen, çok ağır  tarak kemiğinden sakatlık geçirdi. Futbol hayatı sona erdi. Zaman zaman  Akhisarspor ve Kayalıoğluspor’da hocalık yaptıktan sonra, Akhisarspor alt yapısında görev yaptı.   20 yaşlarda başlayan  aşkın diğeri  Sıdıka Kural, Akhisar Ülkü, Gazi ve Zeytinliova ilk okullarında öğretmenlik yaptıktan sonra İzmir’e tayin oldu. Hüseyin’in ağır sakatlığı, Sıdıka’nın İzmir’e tayini sonrası  aşkları savrulmasına rağmen 50 yıl sonra tekrar alevlendi. Yakın Dostları,  öğretmen  arkadaşları ile Zeliha- Nait Çimen çiftinin ön ayak olması ve verdikleri cesaretle Sıdıka-Hüseyin çifti  nikah masasına oturdular. Akhisar Nikah memuru  Taner Üzümcü’nün kıydığı  nikahın şahitleri, Meral Altınok, Huriye Başbakkal, Nait Çimen, Ahmet Baki  İzmir, Birtan Taşkınlar, Ali Kuloğlu ve Murat Kuralı yaptı.  

Büyük çoğunluğu 68 kuşağı Akhisarlıların ve İzmirlilerin   doldurduğu   Akhisar Belediyesi Meclis  salonundaki, Nikah törenine, Hüseyin Çeçendiken’in yetiştirdiği futbolcular, T.M.Akhisarspor  yönetim kurulu üyeleri ile, Akhisar ve İzmir’de öğretmenlik yapan Sıdıka Kural’ın öğretmen arkadaşları, öğrencileri de  nikah töreninde  kendilerini yetiştiren öğretmenlerini yalnız bırakmadı. 

Hüseyin’in adeta dili tutulurken,  gülücükler dağıtan, Çeçendiken soyadını alan  çiçeği burnunda gelin Sıdıka, “Neredeyse tarihe geçiyoruz. Dostlarımız 50.  Evlilik yıllarını kutlarken. Biz yeni birbirimize kavuştuk.Yıllar geçse de birbirimizi hiç unutamadık. Bundan sonraki yaşamımızı sağlık ve mutlu olarak geçireceğimize  inandık.”  Dedi. (Haldun AKYÜZ)