Akhisar Belediyesi 2015 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Salih Hızlı başkanlığında yapıldı. 8 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısı yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

Gündemin birinci maddesinde üç adet encümen üyesi seçimi yapıldı ve encümen üyeliklerine AK Parti grubundan İrfan Korkmaz (30 oy), CHP Grubundan Kazım Özbek (29 oy) ve MHP Grubundan Halil Aktaş (29 oy) seçildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise ihtisas komisyonlarına üye seçimine geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti Grubundan Fatih Füzün ve Zafer Aşkın, CHP Grubundan Ali Özgen ve Hamdi Kumova ile MHP Grubundan Mehmet Taşer seçildi. İmar Komisyonu üyeliklerine AK Parti Grubundan Hüseyin Eryüksel, Necati İniş, CHP Grubundan Aydın Coşkun ve Aynur Üngün ile MHP Grubundan Fatma Kocabıyıkoğlu seçildi. Sağlık Komisyonu üyeliklerine AK Parti Grubundan Şemsi Okur, Gülşah Çorukman, CHP Grubundan Ali Sevgil ve Caner Yılmaz ile MHP Grubundan Arif Oruntaş seçildi. Kanun ve Nizam Komisyonu Üyeliklerine AK Parti Grubudan Zafer Aşkın, Ahmet Güzeltepe, CHP Grubudan Hikmet Çağan, İsmail Seyrek ve MHP Grubundan Leyla Özkan seçildi.

Üçüncü gündemin maddesinde 2014 yılı faaliyet raporunu yazı işleri Mustafa Ali Erpalabıyık sundu. Kanun gereği Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı meclis salonu dışına çıkarken vekil olarak MHP Grup meclis üyesi Hasan Paşalı başkanlık yaptı. CHP ve MHP Grup başkanlarının faaliyet raporu üzerindeki düşüncülerini aksetmelerinin ardından meclise sunulan 2004 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde ise Mali Hizmetler Müdürü Yusuf Girgin denetim raporu komisyonu raporunu okudu. Beşinci gündem maddesinde ise mülkiyeti Akhisar Belediyesinde bulunan Şehit Necdi Şentürk Parkı içerisinde bulunan taşınmazın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilmesi meclise sunuldu ve komisyona kararı oy birliği ile kabul edildi.

Altıncı gündem maddesinde ise Akhisar Belediyesine ait ömrünü dolduran hurdaya ayrılan araçların satılması için belediye encümenine yetki verilmesi meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Sekizinci gündem maddesinde ise Akhisar Belediyesi tarafından yaptırılan ve daha önce tamamı için meclis tarafından verilen kredi kullandırılması yetkisi, İller Bankasının isteği üzerine kalan 10 milyon TL için tekrar meclis kararı gerektiği ve bu konunda Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya yetki verilmesi meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde imar evrakları meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.