AKHİSARPRESS | ÖZEL HABER

Doğalgaz hattı döşenmesi için firma tarafından kazılan yollar ile ilgili Akhisar Belediyesi’de resmi facebook hesabı üzerinden açıklama yaptı. 

Akhisar Belediyesi facebook hesabından yaptığı açıklamada, bu kazıların izninin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği, yol bozma ücretlerinin yine buraya yatırıldığı halde trafik akışının etkilenmemesi amacıyla düzenlemenin Akhisar Belediyesi tarafından yapılacağı açıklandı.

BÜYÜKŞEHİR’E GÖNDERME YAPILDI

Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne gönderme niteliğindeki bu açıklama sadece facebook hesabı üzerinde yer aldı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapılmazken belediyenin web sayfasında da yer almadı. 

İşte Akhisar Belediyesi’nin facebook hesabından yapılan o açıklama;

“BİLGİLENDİRME

Kısa bir süre önce Aksa Doğalgaz tarafından Efendi Mahallesinde başlatılan doğalgaz hattı döşeme çalışmaları sebebi ile kazılar yapılmıştır. Doğalgaz firması hat döşeme işlemlerinin ardından test aşamasına geçerek çalışmalarını bitirmesini beklemekteyiz. Büyükşehir kanunu gereği yollarda yapılacak olan kazı çalışmaları için izin verme yetkisi Manisa Büyükşehir Belediyesine ait olduğundan alt yapı çalışması yapacak olan firma ve şahısların Manisa Büyükşehir Belediyesinden gerekli izni alma ve yol bozma ücreti adı altında tahribata uğrayan bölgelerin yeniden düzenlenmesi için ücret yatırması gerekmektedir. Efendi mahallesinde gerçekleştirilen doğalgaz hattı döşeme çalışmaları sebebiyle bozulan yolların düzenlenmesi Manisa Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundadır. Fakat trafik akışının etkilenmemesi amacıyla testlerin tamamlanmasının ardından gerekli düzenleme belediyemiz tarafından yapılacaktır.”