Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz 2016’daki kanlı darbe girişimi karşısında destan yazan Türk Milleti’nin ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak kutladığı yıldönümünde Akhisarlılar yaşlısı, genci ve çocuğuyla Akhisar Milli Egemenlik Meydanını doldurdu.

Akhisar Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilen Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı çerçevesinde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar ile başladı. Sinevizyondan canlı yayınlanan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını meydandaki kalabalık alkışlar eşliğinde izledi.

Geceye Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Garnizon Komutanı ve Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, gaziler, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve bir çok vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile katıldı.

Milli Egemenlik Meydanında düzenlenen programa katkı sunan Akhisar Lokantacı, Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası 2 bin kişiye 100 kilo tulumba tatlısı dağıtırken, Akhisar Kahveciler Odası vatandaşlara çay dağıttı ve Akhisar Manavcılar Odası ise 2 bin adet dondurma dağıtımı yaptı. Akhisar Belediye Başkanlığı ise katılımcılara su ve kumanya ikramlarında bulundu. 

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker’in konuşması ardından meydanda ve tüm camilerde gece saat 00.13’de sela okundu. Program daha sonra sinevizyon gösterimleri ile son buldu.

(BG-HŞ-MÖ-ED)