Akhisar Genç İşadamları Derneği (AKGİAD), ve  Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TUGİK) tarafından ülke ve şehir ekonomisine sağladığı katkılarından dolayı birincilik ödülü verildi.
 
Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı Sapanca'da bir otelde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'den katılan 71 dernek temsilcisi ekonomiye nasıl daha fazla katkı sağlayabiliriz noktasında fikir alışverişinde bulundu.
 
Genişletilmiş başkanlar toplantısında Manisa'dan katılım gösteren AKGİAD ve  MAGİAD  ayrıca Türkiye'de toplam 5 dernek 2017 yılı Türkiye'nin en başarılı genç işadamları ödülüne layık görüldü.

AKGİAD Başkanı Özkan Kalın ve MAGİAD Başkanı ömer Geriter  ödüllerini TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral'dan aldı.

"Ege Bölgesinin güçlü temsilcileri  AKGİAD"  ve MAGİAD
Genel Başkan Güral ödül töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kaydetti: "Türkiye'ye dış dünyadan gelen birtakım etkenler de var. Çok doğal karşılıyorum. Güçlü bir Türkiye'yi hiçbir ülke istemez. Sahip olduğumuz değerlere bakıyoruz, bizim genç nüfus potansiyelimiz hiçbir ülkede yok. Sayımız artıyor ve yaş ortalamamız düşüyor. Avrupa ülkelerinde hem nüfus düşüyor hem yaş oranı artıyor. Büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin Avrupa'yı rahatsız etmesi kaçınılmaz. Ama bilsinler ki daha çok üzülecekler. Bizler daha fazla çalışacağız. Bu ülkeyi gittiği en iyi yere kadar götüreceğiz. İhtiyacımız olan tek şey bir olmak, beraber olmak, birbirimize sarılmaktır. Bugün burada düzenlemiş olduğumuz ödül töreninde Türkiye üzerinde çok önemli ve aktif bir rol oynayan Ege Bölgesi'nin güçlü temsilcilerinden AKGİAD ve MAGİAD derneklerimiz var. Kendilerinin başarılı çalışmaları çok yakından takip ediyoruz. Bundan sonraki yapacakları işlerde de her daim yanlarında olduklarını belirtmek istiyoruz."

"Güçlü yarınlara emin adımlarla ilerliyoruz"AKGİAD Başkanı Özkan Kalın ise, daha çok çalışmak, üretim yapmak, vergi vermek, böylelikle Türkiye'nin daha da büyümesini sağlamak istediklerini ve bu uğurda elinden geleni yaptıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Ekonomimiz kendi markalarımızla büyüyecek, zenginleşecek. Kendi markalarımızı arttırmak için durmadan çalışmalıyız. Daha güçlü ekonomi için yerli üretimi arttırmalıyız. Akhisarlı genç işadamları olarak, yönetimimiz ve üyelerimiz ile birlikte daha refah içinde bir Türkiye için hiç durmadan çalışıp üretmeliyiz. Üretimi çok olan bir ülkede ekonomik sıkıntısı ve işsizlik sıkıntısı asla olmayacaktır. Gelecek nesillere barış içinde daha güçlü bir Türkiye bırakmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza yönetim kurulum ve üyelerim adına söz veriyorum. Bu ödülün verilmesini uygun gören herkese Akgiad ailesi adına  çok teşekkür ediyorum. Genç işadamları olarak dinlenmeden çalışmamız gerektiğini çok iyi biliyor, el ele gönül gönüle güçlü yarınlara emin adımlarla ilerliyoruz."

"En büyük umudumuz güçlü ve müreffeh bir Türkiye'dir"
MAGİAD Başkanı Ömer Geriter'de Manisa'ya böylesi güzel bir ödülle dönmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kaydetti: " Bu ülkenin istiklali ve istikbali, daha güzel yarınları, kayıtsız şartsız bağımsızlığı için el birliğiyle çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Manisalı işadamları olarak hem Manisa, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunan işadamları, ekonominin birer neferleriyiz. En büyük umudumuz, daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye'dir. Bunun yegane yolu da bir ve beraber olarak, hep birlikte çalışmaktan geçmektedir. Manisalı işadamları olarak bizleri öncelikle bu ödüle layık gören, bu ödülü bizlere takdim eden Genel Başkanımız Sayın Erkan Güral'a çok teşekkür ediyoruz. Bu ödülü Manisa'ya getirmek bizlere nasip oldu. Manisa için, geleceğimiz için çalışmaya tüm hızımızla devam edeceğiz."