Ortak basın açıklaması toplantısına Lokantacılar Odası Başkanı Pınar Güney ve Kahveciler Odası Başkanı Erkin Güney,  her iki odanın yönetim kurulu üyeleri Mesut Canseven, Mümtaz Keleş, Hasan Olcay Gün, Tonay Tosuner, Özen Helva işletme sahibi  İbrahim Arslan, Lokumcu işletme sahibi Yalçın Çalışkan katıldı.

Toplantıda konuşan Lokantacı, Köfteci ve Tatlıcılar Odası Başkanı Pınar Güney;" Bugün güne lokum tadında başlıyoruz. Lokantacılar odası seçim döneminde lokumcu üyelerime, yufkacı üyelerime ve şekerleme işi yapan üyelerime gittiğimde ilk sözüm şuydu ‘Bizim başkanlığımızda ürettiğiniz lokumun tozunu alacağız. Lokumun sadece mahallenizde, çarşınızda ve esnafa satılır halden çıkartacağız. Sizlerin ürettiğini değerinde ve layıkıyla satmanızı sağlayacağız. Bunun için elimden gelen her projeyi yapacağım’ demiştim. 
Seçildikten sonra ikinci ayımızı doldurduk. Bugün Akhisar Kahveciler Odasıyla ortak bir projemizin İbrahim Arslan’ın öncülüğünde üretim anlamında zeytin borsasında Yalçın Çalışkan ticaret Odasında ortaklarımızla birlikte yeni projemizi açıklıyoruz. Biz diyoruz ki Akhisar’da ki lokumu kahvenin yanında Akhisar Kahveciler Odasıyla birlikte çikolatayı, şekerlemeyi, donmuş yağlardan elde edilen sağlıksız gıdaları çıkartalım, memleketimizde kendi insanımız tarafından üretilen içinde çok sağlıklı içeriklerin olduğu Türk lokumuyla değiştirelim. Bu konuda bize yardımcı olan Akhisar Kahveciler Odası bir ay boyunca kendi kahvehanelerinde kahvenin yanında lokum ikramını oda olarak üstlenecek. Kalan sürede de biz Lokantacılar Odası olarak kendi üyelerimizden lokum temin ederek kahvehanelere lokumu sokacağız. Türkiye’deki ilk kadın Lokantacılar Odası Başkanı olarak hanımlara bir çağrım var. 300, 400 yıl önce Osmanlı’da sultanların tükettiği 1400’lü ve 1800’lü yıllarda Avrupa’da kraliçelerin, çarların tükettiği lokumu lütfen evlerinize sokun. Ben her zaman kadına destek veren kadını yücelten ve onların yanında olan biri oldum. Onlardan ricam hasta ziyaretine gidiyorsanız artık şekerli, meyveli ve asitli karışımları götürmeyin. Hastaya yarardan çok zarar veriyorsunuz. Alın elinize bir lokum, şifadır, bunun şifasına ve bereketine inanın hasta ziyaretine lütfen lokum götürün. Çocuğunuz sınava girecekse cevizli lokum ikram edin. Doğuma gidiyorsanız lohusa anneye lokum ikram edin. Lütfen içtiğiniz kahvenin yanında mutlaka lokum tüketin. Bu lokum size Afyon’dan, Isparta’dan gelmiyor, mahallenizde her gün işyerini besmele ile açan, bu işin bereketine inanmış üreticimizden ve esnafımızdan geliyor. Biz Çağlak Festivalinde de Lokantacılar Odası olarak lokumun tanıtımını yapacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun. 

Toplantıda konuşan Akhisar Kahveciler Odası başkanı Erkin Güney;" Burada İbrahim Arslan ve Yalçın Çalışkan önderliğinde toplantı gerçekleştirdik. Akhisar esnafı sahipsiz değildir. Akhisar esnafı için çalışan ve mücadele eden kurumlar vardır. Bizler daha önce iş yerlerimizde kahvenin yanında müşterilerimize çikolata ikram ediyorduk fakat gördük ki eskilerden beri gelen lokum kültürü biraz gerilemiş. Bizler bunu canlandırmak için harekete geçtik. Odamız bir boyunca üyelerimize lokum temin edip müşterilerimize kahvenin yanında lokum ikram edeceğiz. Buradaki en önemli şey lokum değil, Akhisar lokumu. Bizler bunu Akhisar’da başlatıyoruz, İbrahim ağabeyimizin hazırladığı değerli lokumları Türkiye Kahveciler Federasyonu başkanımız Murat Ağaoğlu’na takdim edeceğiz. Daha sonra federasyondaki yönetim kurulu üyelerimize ve Manisa’daki diğer oda başkanlarımıza ikram edeceğiz. Onlara da buradan bir işaret verip Türkiye’de lokum olayını gerçekleşmesini ve daha aktif bir şekilde gerçekleşmesi için mücadele edeceğiz. İnşallah hayırlı olur" dedi.
Toplantıda konuşan Özen Helva İşletme sahibi İbrahim Arslan;" Bizler Akhisar lokum ve helvada çok eskiye dayanan bir kültüre sahibiz. Fakat bizler bunu Türkiye çapında yayamamışız. Sizlerin katkılarıyla ve genç kardeşlerimle hep beraber Türkiye’ye Akhisar lokumu adı altında Afyon’dan daha iyi lokum ürettiğimizi kanıtlayacağız. Amacımız bu, sizlere de teşekkür ediyorum" dedi.

Lokumcu işletme sahibi Yalçın Çalışkan;" Akhisar’da değerli başkanlarımız var. Kendilerine başarılar dilerim. Güzel bir noktadan işe giriş yapıldı, lokum kültürümüzde çok eski ama çikolata ve şekerler gün yüzüne çıktıktan sonra değerlerimizi yitirmeye başladık. İnşallah doğru çalışma, birlik ve beraberlikle Akhisarlı üreticiler olarak doğru işlere imza atılacak" dedi..