Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı Akhisar merkez Atatürk Mahallesi 2302 ada 2 parseldeki 100 bin metrekare alanın sağlık hizmetlerinde kullanılmak amacıyla Sağlık Bakanlığına tahsisinin onaylandığı açıklandı. Konu ile ilgili Akhisar merkezde bulunan Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinin iki blok halinde dağınık bir şekilde hizmet verdiğini ve bunların tek çatı altında toplanması gerektiğini savunarak talepte bulunduklarını ifade eden Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, 8 Şubat 2018 tarihli 2018/26 numaralı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile bedelsiz olarak Sağlık Bakanlığına devredildiğini belirtti.

Bin 200 dekar alana sahip Sigara Fabrikası alanı daha önce Kuzey-Doğu kısmında kalan yaklaşık 220 bin metrekare alanı Manisa Celal Bayar Üniversitesine ait Akhisar kampüsü için, yine bu alanın batısındaki 18 bin 500 metrekare alanında Aliya İzzetbegoviç Meslek Lisesi için tahsis edilmişti. Yeni alınan karar ile yine Meslek Lisesi’nin bitişik batı kısmında kalan 100 bin metrekarelik alan özellikle hastane yapımı için Sağlık Bakanlığına devri yapıldı.

Bu kamu alanının tahsisi konusunda TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) Komisyon Başkanı ve Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in çabaları ile gerçekleştiğine dikkat çeken Kaymakam Kaan Peker bu konuda öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümete, Milletvekili Uğur Aydemir ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya Akhisar halkı olarak teşekkür ettiklerini ifade etti.

Sağlık hizmetleri yönünden, Akhisar merkezindeki hastanelerin birbirinden farklı mesafelerde bulunan iki ayrı noktada hizmet verilmesinden kaynaklanan nedenlerle sıkıntılar yaşandığını dile getiren Kaymakam Kaan Peker, “İlçemiz ve çevresinde bulunan yerleşim birimleri ile 300 bin civarında nüfusa hizmet veren hastanemizin bölge hastanesi konumunda olması, hizmetin etkin ve verimli verilebilmesi, kolay erişebilir ve aynı yerde olması açısından tek çatı altında toplanmasının isabetli olacağı yönünde kanaat oluşmaktadır” dedi.