Türk Ekonomi Bankası (TEB) aile akademisi, Akhisar kadın girişimciler kurulu ile işbirliğine giderek Türkiye’de ilk defa Akhisar'da eğitime başladı. 14 hafta boyunca düzenli aralıklarla sürecek programda TEB’in vereceği eğitimler ile birlikte Akhisar Kadın Girişimciler kurulunun paydaşları da eğitim seminerleri ile programa katkı sağlayacaklar.

Kadın Girişimci Aile Akademisinin Akhisar Belediye meclis salonunda düzenlediği eğitimin ilk gününe yaklaşık 80’i muhtar olmak üzere 156 kişi katıldı. Bu eğitimler sonucunda mahalle mahalle gezilerek oradaki ailelere finansal okuryazarlık eğitimi verilecek. Programın amacı 14 hafta sonunda Akhisar’da bin kişiye finansal okuryazarlık eğitimi vermektir.

TEB Aile Akademisinin Koordinatörü Çisem Ulusoy, TEB Akhisar Şubesi Müdürü Yusuf Kahraman, Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Abdurrahman Yılmaz birer açılış konuşması yaptı.

Projeye büyük önem verdiklerini dile getiren ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz, aile ekonomisin değerli olduğunu ve buna da değer vereceklerini ifade etti.

FÜZÜN; YAPABİLECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilcisi Nefise Şükran Füzün yaptığı açıklamada 4 yıldır hayalini kurduğu projeyi gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Projede emeği geçen TEB Akhisar Şubesi Müdürü Yusuf Kahraman’a ve TEB Aile Akademisinin Koordinatörü Çisem Ulusoy’a teşekkür eden Füzün, finansal okuryazarlığa çok inandıklarını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınarak adım adım ileriye doğru gideceğinin altını çizen Füzün: “Vatandaşların bu işin altına elini koyması lazım. Oturduğumuz yerlerde yapabileceğimiz çok fazla şey var. TEB aile akademisi bugün bu yüzden burada. Bize neler yapabileceğimizin tüyolarını verecekler. Bütçemizi kendimize göre doğru yönetip ülkemize nasıl faydalı olabileceğimizi anlatacaklar. Bizim projeye Akhisar ayağı paydaşları ile farklı bir yere taşınacak Paydaşlarımız Tüketici Hakları Derneği Akhisar Şubesi Baş Av. Aslı Öz, Av. İrem Nur Oruntaş Pancaroğlu, Av. Handenur Tekin Alemdar, Uzman Dr Halil İbrahim Dilek, İç hastalıkları uzmanı Dyt. Betül Anamas, Klinik Psikolog Sena Karaduman, Yaşam koçu Hayriye Uçar Yogi, Ergül Bilgin Karadağ geldiğiniz için ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy’da “güzel bir projeye bu gün burada başladık Şükran hanımın koordinasyonunda tüm Manisa’ya yayacağız” dedi

Türkiye’nin finansal okur yazarlığında 150 bin kişi ile dünyada 120’inci sırada yer aldığını ifade eden TEB Aile Akademisinin Koordinatörü Çisem Ulusoy, verilere göre dünyada her 100 kişinin ortalama 33’ü, Türkiye’de ise 23.6’sı finansal okur yazar olduğunu ifade etti.