Yüksek kar ortaklığı vaadiyle çiftçilerden hayvan satın alan Çiftlik Bank’a kısa süre içinde on binlerce kişi üye oldu. 27 yaşındaki Mehmet Aydın tarafından kurulan şirket, vatandaşlar arasında kulaktan kulağa yayıldı. Ancak üyelerin yüksek para kazanma hayali çok geçmeden suya düştü.

Zira Çiftlik Bank, bir süre sonra üyelerine ödeme yapmamaya başladı. Dolandırıldıklarını anlayan çok sayıda kişi, yetkililerden yardım istedi.

80 BİN KİŞİDEN 500 MİLYON LİRA

Türkiye genelinde şikayetlerin artması üzerine Çiftlik Bank sistemini işlettiği belirlenen Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de bulunduğu bazı şirket ve organizasyonlar için düğmeye basıldı. İki yıl içinde yaklaşık 80 bin kişiden 500 milyon TL'den fazla para topladığı belirtilen Çiiftlik Bank hakkında başlatılan soruşturmalar kapsamında şirket yöneticileri için yakalama kararı çıkartıldı.

GENÇ CEO KAYIPLARA KARIŞTI

Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın sırra kadem basarken, Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Çolak (35), İstanbul Üsküdar'daki evinde yakalandı. Gözaltına alınan Cemal Çolak'ın evinde yapılan aramada bazı evraklara el konuldu.



AKHİSAR’DA YUMURTA ÇİFTLİĞİ

Mehmet Aydın'ın sözünü ettiği tesisler İnegöl, Tekirdağ ve Akhisar'da bulunuyor. Ayrın’ın Ocak 2018 tarihinde yayınlanan bir görüntüsü Akhisar'da çekildi. 21 Ocak’ta Manisa’ya gelen Aydın, Akhisar’daki çiftlikle ilgili bilgiler veriyor. Çiftlik ise Akhisar'ın Sazoba Mahallesi yolu üzerinde bulunuyor.  Manisa’dan kaç kişinin dolandırıldığı ise bilinmiyor.