Kurul Başkanı olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy,  "Aldığımız bu kararı ilgili bakanlıklara ilettik. Eğer zeytine pirim kararı uygulanırsa hem üretici rahat bir nefes alacak hem Türkiye'nin küresel pazarda rekabet gücü artacak" dedi.

Başkan Dr. Ulusoy Akhisar’da Türkiye’nin en kaliteli zeytininin üretildiğini ve bu üretim sürecinin de çevreci yatırımlarla sürdürüldüğünü belirterek, üreticinin zeytine prim desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye’nin zeytin ihtiyacını karşılamak üzere Akhisar'ın 15 milyon ağaç ile daha çevreci üretim gerçekleştirdiğini ancak üreticinin "zeytinyağına" prim desteği olmasına karşın hammaddesi zeytine desteğin henüz verilmemesi nedeniyle beklenen sıçramayı yapmakta zorlandığını belirtti.

Akhisar’ın tarım ve sanayiyi yeşil ekonomiyle birlikte sürdürülebilir ekonomi üzerine inşaa eden ender kentlerden biri olduğuna değinen Başkan Dr. Ulusoy “Sofralık zeytin yetiştirmek ciddi bir mücadele gerektiriyor. Zamanında sulama yapılmalı, zamanında ilaçlama olmalı, hava iyi gitmeli. Çilesi çok. Bu nedenle pirime ve desteğe ihtiyaçları çok fazla. Bütün bakımlarını  eksiksiz getiren üreticiye bu destek verilmeli” dedi.      

“KURULDA GÜNDEME GETİRDİK”
Zeytinin gelecek nesiller için önemli bir besin kaynağı olduğunu ifade eden başkan Dr. Ulusoy “Sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için zeytin ve zeytinyağını doğru zamanlarda kullanmamız lazım. Bu nedenle TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Kurulu’nda konuyu gündeme getirerek pirim desteği için karar aldık. Bu bir temenni kararı niteliğinde. Bu kararımızı ilgili bakanlıklarımıza sunup, üreticinin hasretle beklediği zeytine prim desteğinin verilmesi için tüm girişimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.