Müteahhit firmaya ve diğer harcamalar için ATSO bir buçuk milyon lira para harcadı. İnşaatın akıbeti Yüksek Anıtlar kurulunun raporu sonrası netleşecek. 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Temeli atılan projenin geçen dönem ATSO meclisinde görüşülürken, meclis üyesi olarak karşı çıktığını, Merkez Çarşıdaki 1.638 metre kare olan adanın Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu, çevresinde işyerleri bulunduğunu belirten Mehmet Ulusoy, “O dönem meclisten geçtikten sonra, Abdurrahman Yılmaz başkanlığındaki yönetim kurulunun da onayı ile proje hazırlandı. Yer altında 120 araçlık 2 kat otopark, 9 adet ticari alan ve üzerinde da 2 katta da butik otel projesi hazırlandı. İhalesi yapıldı. Müteahhit firma kazı çalışmalarına başladı. Fore kazıklar çakıldı. ATSO seçimleri öncesi  TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımı ile temel atma töreni yapıldı. Yer altı 2 katlı oto park inşaatı sırasında tarihi eserler çıkınca Anıtlar Kurulu tarafından inşaat durduruldu. Seçimlerde eski başkan ve ekipleri kaybetti. Bizler göreve geldik.” Ulusoy, Akhisar’da 7 yıldır Kültür Bakanlığı ve Belediyemizin desteği ile Eski Devlet Hastanesi Höyüğünde kazıların devam ettiğini, Kazı başkanlığını Prof.Dr. Engin Akdeniz’in yürüttüğünü, Merkez Çarşı Canlandırma projesindeki kazı çalışmalarını Engin beyin yürüttüğünü belirterek, “Sayın hocamızdan Akhisar’ın özelikle merkezindeki inşaatların yapımında 1,5-2 metre yer altına girmenin riskli olduğunu öğrendik.”

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ulusoy, önceliklerinin, Akhisar Üniversite Derneğinin çalışmalarını destek vermek olduklarını, fakat Merkez Çarşı Canlandırma projesinin sonuca ulaştırmak mecburiyetinde olduklarını söyleyerek, “ Odamızdan müteahhit firmaya 900 bin lira civarında hak ediş ödendi. Bu ödemenin önemli bölümü Fore kazıklar içindir. Proje için bu güne kadar yapılan harcama 1,5 milyon liradır. Şimdi önümüzde bu 1,5 milyon harcamanın geri alınması için bir problem var. Hukukçularımız ile görüşüyoruz. Şayet 1,5 milyon lirayı geri almamız gerçekleşirse, Meclisimiz ve yönetim kurulumuzun onayı ile bu parayı Üniversite Derneğine aktarmayı düşünüyoruz. Birde ayrıca Anıtlar Kurulunun vereceği karar doğrultusunda, proje değişikliği yapılma imkanı doğarsa, önerileri doğrultusunda, burada mağdur olan işyeri sahiplerinin daha fazla mağdur etmeden sonuca gitmeyi düşünüyoruz.” Dedi. (Haldun Akyüz | ÖZEL HABER)