ATSO aynı şekilde Alman iş dünyasından Akhisar'a yatırıma gelenlere de destek verecek. 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun davetlisi olarak Berlin'de, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 13. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Dr. Ulusoy, aynı gün Türk Alman Ekonomi Diyaloğu Konferansı'nda da Alman Odalar Birliği (DIHK) Başkanı Dr. Eric Schweitzer’le de bir araya geldi.

ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, hem genel kurul hem de konferansın Akhisar için son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizin en büyük ticari partnerlerinden biri olan ve en fazla vatandaşımızın yaşadığı, dünyanın en büyük dördüncü ekonomik gücü olan Almanya ile olan ilişkilerimiz hepimiz için önem taşıyor. Akhisar için ise ayrı bir önem taşıyor. Çünkü Akhisar her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ekonomiye sahip. Hem organize sanayi bölgemiz hem de diğer işletmeler için Almanya bu açıdan birinci derecede öneme sahip ihracat kapısı durumunda. İşletmelerimizin Almanya'da yatırım yapmaları, ihracat ve ithalatlarında Oda olarak her türlü yardım için alt yapımız hazır. Bize başvurmaları halinde Almanya için gerekli tüm yol haritalarını kendileriyle paylaşıp, pusulaları olarak tüm desteği vermeye hazırız" dedi.

“AKHİSAR’DAKİ FIRSATLARI ANLATTIK”
Toplantılarda iş ilişkilerinin gelişimi ve ortak girişimlerin gerçekleşmesi için Akhisar’ın sunduğu cazip fırsatları da anlattıklarını belirten Dr. Ulusoy “Akhisar dünyadaca ünlü zeytini, zeytin yağı, salçası, verimli toprakları ve sağlıklı ürün yetiştirme adına gerçekleştirdiği dönüşümleriyle bölgenin gözbebeği haline geldi. Gün geçtikçe de yeni yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu konuda oluşabilecek iş ortaklıkları ve yatırım fırsatlarını mevkidaşlarımızla paylaştık. Heyecanla karşılandı. Gelecek günlerde üretimin sürmesi ve büyüme anlamında umutluyuz” ifadelerini kullandı.

Genel kurul ve konferansta Alman iş dünyasına seslenen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise 
“Almanya ile dostluğumuz ve ortaklığımız köklüdür. Bugün Türkiye´ye yatırım yapanlar, yarının kazananları olacak. Türkiye´ye güvenmeye devam edin. Almanya Türkiye´nin en önemli ticaret ortağıdır. Bir numaralı ticaret ortağı. Ticaret hacmimiz yaklaşık 35 milyar avrodur. Aynı zamanda Almanya, Türkiye´deki en önemli yatırımcı ülkedir. Halen 7 bin 110 Alman sermayeli şirket, Türkiye´de faaliyet göstermektedir. 2002-2017 arasında Almanya´dan Türkiye´ye gelen doğrudan yabancı yatırım tutarı 8 milyar avroya ulaşmıştır. Aynı dönemde Türkiye´den Almanya´ya 2 milyar avro civarında doğrudan yatırım gerçekleşmiştir” dedi. Almanya önümüzdeki günlerde ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı ağırlayacak.