Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının Vakıflar Genel Müdürlüğünden kiraladığı eski yazlık sinemanın olduğu alanda Merkez Çarşıyı canlandırma projesinin temel atma töreni ve Akhisar Ticaret Borsası tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğünden kiralanan Dombaycıoğlu Hanı açılışı düzenlenen töreni sonrası konuşan Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Akhisar’ın il olmasını istediklerini söyledi.
 
Alper Alhat: “ Biz yıllardan beri bu coğrafyada zeytin ve zeytinyağını biliyoruz ve yetiştiriyoruz. Dünya’nın en çok zeytin yetiştiren şehirleri ve ülkeleri arasında ilk üçteyken tüketimde Dünya’nın en az tüketen ülkesiyiz. Bu bizim için son derece farkındalık yaratılması gereken önemli bir husus. Kişi başı 1,5 ile 2 kilolarda olan zeytin tüketimi Dünya’daki ülkeler arasında en alt seviyedeyiz. Biz tarımda birçok ürünümüzün değerini bilemiyoruz. Biz birçok konuda ilke imza atıyoruz. Akhisar 30 tane ilden büyük bir ilçe. Takımı süper ligde ve il olmak istiyoruz. Bu noktada geç kalınmış işlerin başındayız. Sofralık zeytin üretiminde en büyük ilçeyiz.
 
Zeytin primi konusunda tüm siyasi arkadaşlarımızla bu konuyu bir noktaya taşıdık. Zeytin primi alma konusunda tekrar sizden destek istiyoruz. Zeytin üreticilerimizin ambalajlarımızı yüzde 18 KDV ile alıp temel gıda yüzde 1 ile sattığımızdan dolayı tüm işletmelerimizin KDV birikintileri vardı. En son dile getirdiniz, yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.