Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Müteşebbis Heyeti, zeytincilik sektöründe uzun yıllardır gelişim sağlayan İspanya’ya bir dizi ziyaretler yaptı.

Ziyarete Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Müteşebbis Heyetinden Aydın Coşkun, Halil Aktaş, Ali Sevgil, Ömer İşçi ve Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Zeytin İhtisas OSB Müdürü İsmail Baydemir, Akhisar Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Tekin, Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü personeli Mehmet Ali Ünverdi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli Güven Yuğuran, Akhisarlı zeytinci iş adamlarından Mustafa Alhat, Ahmet Yıldız ve Ahmet Yonar katıldı.

Akhisarlı heyet ilk olarak İspanya’nın Sevilla kentinin güneyinde bulunan Cooperativa de Nuestra Señora de las Virtudes kooperatifini ziyaret ederek buradaki yetkililerden işleyiş hakkında bilgiler aldı. Heyetin ikinci günde ise Cordoba bölgesinde yoğun zeytin tarımı uygulamalarının yapıldığı bir çiftliği ve Todolivo zeytinyağı sıkım tesislerini ziyaret ederek yerinde inceleme yaptı. Ziyaretin üçüncü gününde Zeytin Araştırma Enstitüsü ziyareti ardından Madrid’e giden heyet Uluslararası Zeytinyağı Konseyinde yetkililerden dünya ve İspanyol zeytinciliği hakkında bilgi aldı. Burada yapılan bilgilendirme toplantısı ardından Kaymakam Kaan Peker ve Belediye Başkanı Salih Hızlı, günün anısına Uluslararası Zeytinyağı Konseyi Başkanı Tunuslu Abdelatif Ghedira ve Türk olan Başkan Yardımcısı Mustafa Sepetçi’ye zeytin ağacı nakışlı çini hediye etti.

Ziyaretin çok verimli geçtiğine işaret eden Belediye Başkanı Salih Hızlı özellikle kooperatifçiliğin çok gelişmiş olduğuna ifade ederek Akhisar’ın da zeytincilik kalitesinde büyük ilerlemeler kaydettiğini belirtti.