Zirvede konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son 10 yılda 28 ülkeden oluşan Avrupa Birliği'nde 5,2 milyon, Türkiye'de ise 8.7 milyon kişinin iş bulduğunu belirterek, "Türkiye büyüyor ama biz hissetmiyoruz deniyor. 8.7 milyon kişi iş bularak büyümeyi hissetmiş" diye konuştu.   

TÜGİK Başkanı Erkan Güral, “Türkiye’nin dört köşesinden 10 bine yakın üyelerimizle, 500 farklı sektörü tek bir çatı altında topluyoruz. Bu anlamda Türk ekonomisinin adeta ‘mozaiği’yiz. Ülkemiz için çalışmaya hız kesmeden, tereddüt etmeden devam ediyoruz.” dedi.

Bünyesinde bulunan 8 federasyon ve 72 dernekle iş dünyasında önemli bir temsil gücüne sahip olan TÜGİK (Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu), iş dünyasının liderlerini bu sene 7’ncisi düzenlenen TÜGİK İş Zirvesi’nde bir araya getirdi. Geçen gün açıklanan 2017 büyüme rakamlarının damga vurduğu toplantıda iş dünyası tarafından “Güçlü Ekonomi, Güçlü Türkiye” mottosuyla güven mesajı verildi. Antalya’da gerçekleşen toplantıda, Türk iş dünyasının önemli bir kesimini temsil eden TÜGİK tarafından yapılan dev yatırımların ekonomiye duyulan güvenin işareti olduğu belirtildi.

Tügik 2018 İŞ ZİRVESİ PROGRAMINDA Modaratör : Melda YÜCEL KOCAALP ,NEF İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı , Erden TİMUR ZEN Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı , Emil GÜZELİŞ Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı, Mehmet AYGÜN, REYSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı,  Durmuş DÖVEN  genç iş adamlarıyla tecrübelerini paylaştılar.