8 Nisan 2018 Pazar günü yapılacak olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri öncesi, 1. Grup Sami Karaoğlan, 2. Grup Melih Taşkent, 4. Grup Murat Tınazlı, 7. Grup Mustafa Barlık ve 10. Grup Dr. Mehmet Ulusoy'dan oluşan 5 meslek bağımsız grubu, Akhisar yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. 8 Nisan'da yapılacak olan ATSO seçimlerine bir aydan daha kısa bir zaman kala 5 Meslek grubunun bağımsız adayları, Sami Karaoğlan, Melih Taşkent, Murat Tınazlı, Mustafa Barlık ve Dr. Mehmet Ulusoy kahvaltı sonrası yaptıkları ortak basın açıklamasında şunları söylediler. 

Odamızda, üyelerin NACE kodlarına göre ayrılmış 10 farklı meslek grubu bulunmaktadır. Seçimde siz, kendi meslek grubunuzda sizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığınız ekibe oy veriyorsunuz. Bu ekiplerden seçimi kazananlar, ATSO meclisini oluşturup kendi aralarından bir başkan ve yönetim kurulu seçiyor.

Bir başkan adayının bütün meslek gruplarının dertlerine çözüm vaadiyle her grubun oyunu istediği eski usul sisteminin; demokratiklikten, sektörel sorunları anlamaktan ve proje üretmekten uzak, atıl yönetimler oluşturduğunu defalarca kez yaşayarak gördük. Biz de bu sebeple; bir başkan adayının değil kendi meslektaşlarımızın temsilcisi olma kaygısıyla, bağımsız adaylar olarak yola çıkmış bulunmaktayız.

Bir kişinin kendi grubundan seçilmeden ‘’ben başkanlığa adayım’’ demesi hem meslek gruplarına dayalı seçim sistemine, hem de akla ve mantığa aykırı. Başkanlığa aday olabilmek için önce kendi meslek grubunun oylarını alıp meclise seçilebilmek gerekiyor. Meclise seçilebilen herkes istediği taktirde başkanlığa aday olabilir.

Seçimi kazanan her grup kendi uygun gördüğü başkan adayına oy verecektir. Seçeceğimiz başkan adayından ortak beklentilerimiz ise; demokrasiye inanması, kendi gruplarımızdan bize iletilen sorunları etkin şekilde çözebilmesi, Akhisar’ımızın diğer kurumlarıyla uyumlu çalışabilmesi, her ihtiyaç duyulduğunda ulaşılabilmesi, bizden toplanan aidatları en verimli şekilde faydalı projelere çevirebilmesi, bizi yurt genelinde ve yurt dışında temsil edecek vasıflara sahip olmasıdır.

Hepimiz bağımsız bir şekilde kendi gruplarımızın temsilciliğine aday olduğumuz için bizim vaatlerimiz değil seçeceğimiz başkan ve yönetiminden taleplerimiz olabilir.
Başta kendi seçildiğimiz gruplardaki üyelerin talep ve istekleri olmak üzere, Akhisar ticaretinin, sanayisinin, tarımının, sosyal ve kültürel yapısının gelişmesine katkıda bulunacak her türlü fikir ve projenin destek ve takipçisi olacağız.

Seçimi kazandığımız taktirde; bizi seçim listesine eklediği için bir başkan adayına değil, bize oy verdikleri için kendi meslektaşlarımıza vefa borcumuz olacak. Ayrıca, ‘’Başkanın seçtiği’’ değil ‘’başkanı seçen’’ temsilciler olarak; gruplarımızdan bize oy veren arkadaşlarımızın taleplerini, istek ve önerilerini daha gür bir sesle dile getirebileceğiz" dediler.