Manisa Akhisar Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulunda dört dilde hadis heyecanı...

Bir eTwinning projesi olan Hands In Hands With Hadiths ( Hadislerle El Ele ) Projesine dahil olan İngilizce öğretmeni Hilal ARVAS ve Arapça öğretmeni Mustafa KUZUCUK Mevlid-i Nebi Haftasına kadar sürecek proje kapsamında öğrencileriyle birlikte hadisi şerifler hazırlayıp sunacaklar.

 Projeyi yürüten her öğretmenin İngilizce, Arapça ve Türkçe ekibi olmak üzere üç farklı grubu bulunmaktadır. Projeyi yürüten öğretmenlerden İngilizce öğretmeni Hilal ARVAS proje sayesinde öğrencilere üç dili karşılaştırmalı olarak öğretme imkanı bulduklarını söylerken projeyi yürüten diğer öğretmenlerden Mustafa KUZUCUK ise bu projenin sadece öğrencilerin dil gelişimine faydası olacağını düşünmek haksızlık olacağını söyleyerek “Projenin kuruluş maksadı sadece birkaç dili harmanlamak değil aynı zamanda sürece dahil olan öğrencilere temel ahlaki prensipleri kazandıracak hadisi şerifleri de öğretmektir. Hadisi şerifler gündelik hayatımızın yönergesi gibidir. Hadislerde ifade edildiği gibi davranırsak ve geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi şimdiden bu istikamette yetiştirebilirsek maksat hâsıl olur. Zira eğitim sadece pedagojik gelişime değil toplumun manevi kalkınmasını da hedefler.” cümleleri ile hislerini paylaştı.

Ayrıca projede işitme engellilerine yönelik çalışmalar da mevcut… Projenin ortaklarından olan Trabzon Çamlık İşitme Engelliler Ortaokulu din kültürü öğretmeni Zübeyde DEMİRBAŞ bu proje ile aslında bir sosyal sorumluluk taşıdıklarını ve dinimizin evrensel mesajının birden fazla dil ile aktarılmasını hedeflediklerini belirtti. 

Proje Türkçe, Arapça, İngilizce ve işaret dili özelliklerini taşıması bakımından şimdiden yurt çapında ses getirmeye başladı. Projeye dair yansımalar Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı olan EBA platformunda yer buldu. Projenin yurt genelindeki şeması şu şekilde oldu:

•    İzmir Seferihisar İmam Hatip Ortaokulu Bahriye KAYA (Kurucu Ortak)
•    Toroslar Abdülkadir Perşembe Vakfı İmam Hatip Ortaokulu Halil UYSAL (Kurucu Ortak)
•    Akhisar Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu Hilal ARVAS (Proje Ortağı)
•    Akhisar Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu Mustafa KUZUCUK (Proje Ortağı)
•    Siirt Molla Halil İmam Hatip Ortaokulu Abdullah MERSİN (Proje Ortağı)
•    Kadınana İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Dilek TOY (Proje Ortağı)
•    Mahmut Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi Nazife ÇELİK (Proje Ortağı))
•    Çamlık İşitme Engelliler Ortaokulu Zübeyde DEMİRBAŞ (Proje Ortağı)
•    Göksu Ortaokulu Şule Halime DOĞRUSÖZ (Proje Ortağı)