CMTAL Sahaya Çıkıyor sloganı ile Okul Müdür Yardımcısı Figen TARAN başkanlığında, okul öğretmenleri Sevim ZENGİNOĞLU, Kamil AYDIN, Mehmet GÜÇYENER ve okul öğrencileri Fahrettin YILDIRIM, Candar Alberk GONCA, Burak TUNA, Buse KONDİL, Arda ATA, Ayşeğül YAKAR, Zümrüt ÖZDEMİR, Enes KINAY isimli öğrencilerden oluşan ekip son bilgilendirme toplantısını 02.05.2018 tarihinde akşam saat 21.00 da yaparak projeyi tamamladı.

Bilgilendirme Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, öğrencilerin sunumu ile e-devlet, e-belediye, telefon dolandırıcılığı, güvenli internet, zirai ürün kazanç vergisi, devlet destek ve hibeleri konularında mahalle halkı bilgilendirildi.

Müdür Yardımcısı Figen TARAN ile yaptığımız görüşmede bu projenin amacının halk ile okullar arasında birlik beraberlik duygularının pekiştirilmesi ve öğrencilerin insani ve kültürel değerlerini geliştirmek olduğunu belirtti.  Proje kapsamında sırasıyla Milinge, Medar, Başlamış ve son olarak Mecidiye’ de bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten TARAN yapılan çalışmanın hem öğrenciler hem de vatandaşlarımız açısından çok önemli kazanımlar sağladığı belirtti. Ayrıca yapılan bilgilendirme toplantılarında Akhisar Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen okuma-yazma kampanyası hakkında da mahalle halklarına bilgi verildiğini belirtti.

Okul Müdürü Sayın İsmail KARABIÇAK meslek liselerinin ülke kalkınmasında çok önemli bir rolünün olduğunu söyleyerek bu tarz sosyal sorumluluk projeleri ile hem halkın bilgilendirildiğini hem de meslek liselerine olan ilgi ve alakanın artığını söyledi. Ayrıca bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin öğrencilerinin kişisel gelişimlerine çok önemli katkılar sağladığı belirtti.