Yabancı dil eğitimine farklı bir bakış açısı getiren ve oyun oynayarak İngilizce eğitimindeki kaliteyi artırmayı hedefleyen English Olympics ( İngilizce Olimpiyatları ) isimli proje tamamlandı. Ünitelerin birden fazla dijital oyunla öğrencilere aktarıldığı projede Fatih Projesi araçlarından olan akıllı tahta yoğun olarak kullanılırken her ünite sonunda öğrenciler bilgisayardan çevrimiçi testler çözdü. Ayrıca actionbound ismi verilen yarışmayı da cep telefonu üzerinden oynayarak bilgilerini artıran öğrenciler sene içerisinde İngilizce derslerinden keyif aldıklarını belirtti. Ulusal Ajans’a Ağustos ayında başvuran Şehit Serdar Denizer İmam Ortaokulu ulusal kalite etiketi almaya hak kazandı. 

Okul müdürü Sait Akdağ ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

    “Bugün itibariyle Şehit Serdar Denizer İmam Hatip Ortaokulu müdürlüğünde bir yılımı doldurmuş bulunmaktayım. Bu süre zarfında bendenize desteğinizi esirgemediğiniz için sizlere müteşekkirim. Ne mutlu bana ki okul müdürlüğüne başlamamın yıl dönümünde hem okulumuz hem de Akhisar’ımız adına güzel bir haber aldım. Oyun oynayarak İngilizceyi sevdirmeyi ve bu sayede İngilizce dersinde başarıyı artırmayı hedefleyen English Olympics isimli eTwinning Projesine Türkiye genelinde katılan 107 okuldan birisi de benim okulumdu. Müdür yardımcımızın haber vermesiyle öğrendim ki kalite etiketi için yapılan başvurumuz kabul edilmiş ve Ulusal Destek Servisi tarafından projeyi yürüten İngilizce Öğretmenimiz Habip ARVAS’ın şahsında okulumuza kalite etiketi verilmiştir. Bu okulumuzun ilk etiketidir ve müdürlükte birinci yılı doldurduğum güne denk gelmesi beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Ben okulumuzun aldığı bu etiketin eTwinning Okulu olma yönünde atılan ilk adımımız olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile bunun ilçemize kattığı değeri de bildiğim için bu etiketi Akhisar’ımıza ithaf ediyorum.”

    Konuşmanın ardından projeyi yürüten Habip ARVAS’a ve öğrencilerine sertifikaları takdim edildi. 

* Kalite Etiketi Nedir? 

Ulusal Kalite Etiketi, çok iyi niteliklere sahip eTwinning projelerine sahip öğretmenlere verilir ve projenin kendi ülkelerinde belirli bir kalite seviyesine ulaşmış olduğunu gösterir. 

* Hangi Projeler Ulusal Kalite Etiketi Alabilir?

Pedagojik yenilikçilik, müfredat ile bütünleşme, ortak okullar arasındaki bilgi alışverişi, ortak okullar arası işbirliği, teknoloji kullanımı gibi özelliklere sahip okul ve projeler ulusal kalite etiketi alır. 

* Ulusal Kalite Etiketi Almak Ne Anlama Gelir?

Ulusal Kalite etiketleri projenin