Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi), EBA (Eğitim Bilişim Ağı) tarafından düzenlenen belgesel yarışmasında Türkiye birincisi odu. 

“Tarihimiz, Kültürümüz, Şahsiyetlerimiz” konulu belgesel yarışmasına öğrenci kategorisinde katılan CMTAL öğrencileri hazırladıkları “İki Kanat Bir Kuyruk” isimli belgeselle , öğrenci kategorisinde Türkiye birincisi olarak 4 Bin Lira ödül almaya hak kazandılar.

Bilişim teknolojileri Alan Şefi Mehmet GÜÇYENER’in  koordinatörlüğünde,CMTAL  öğrencilerinden   Candar ALBERK GONCA ve Burak TUNA’ nın hazırladığı “İKİ KANAT BİR KUYRUK” isimli belgesel,  güvercin sevgisini konu alıyor. Tütenli Mahallesi’nde ,  eski ismi ile Milinge köyünde çekilen belgesel, köyün en eski kuşçularından Hacı Sabri Amca’nın güvercinlere olan sevgisini anlatıyor. 

Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Mehmet GÜÇYENER ,  kendisinin  de 7 yaşından beri  yaklaşık olarak  25 yıldır,  güvercin beslediğini ifade ediyor. Mehmet Güçyener; güvercine duyulan  sevginin ve  tutkunun hiçbir sevgi ile kıyaslanamayacağını , güvercin beslemeye başlayan bir kişinin bunu  asla bırakamayacağını söylüyor.  Ege bölgesinde çok farklı ırkların yetiştirildiğini söyleyen Mehmet Hoca, bölgede kelebek, siyah karabaş ve mavi karabaş ırklarına olan ilginin çok büyük olduğunu ve bu hobinin yediden yetmişe  çok geniş kitleler tarafından paylaşıldığını belirterek  güvercin yetiştiriciliğinin bir hobi olmasının  yanısıra  ticaretinin deyapıldığını ve bunun   bölge halkına ciddi bir gelir kaynağı oluşturduğunu  söylüyor. Belgesel çekimlerinde, çekim ekibine destek  veren Hacı Sabri Amca (Sabri İNCE) ve köy halkına misafirperverliğinden dolayı  teşekkürlerini ileten Mehmet Hoca,  Milinge köyüne bir teşekkür ziyareti gerçekleştireceklerini belirtiyor.

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Okul Müdürü Sayın İsmail KARABIÇAK konu ile ilgili yaptığı açıklamada, günümüz dünyasında eğitim ve öğretimdeki kaliteyi artırmanın en önemli yolunun proje tabanlı çalışmalar olduğunu ve Türkiye çapında alınan bu birincilikten dolayı gururlu olduğunu ifade etti. Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yeni proje çalışmalarının büyük bir özveri ile devam ettirildiğini söyleyen İsmail  KARABIÇAK:  “BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN ” sloganı ile hareket etiklerini, yeni başarılar konusunda  iddialı olduklarını ifade etti. 

Belgeseli İzlemek için Tıklayın