İlerleyen yaşla birlikte göz çevresi ve göz kapağı kırışmakta olup, bu bölgede sarkmalar meydana gelmektedir. Zaman içinde yer çekimi etkisi, beslenme, genetik faktörler ve yaşam şekli her ne kadar göz kapağı sarkmasını tetiklese de en büyük etken yaşlanmadır. Göz kapağı aynı zamanda yüzümüzde en çok hareket eden kas bölgelerindendir. Bu durum sebebiyle yaşla birlikte yıpranma ve kas kütlesinde azalma görülmektedir. Göz kapağı, azalan kas kütlesiyle kırışmaya başlamakla beraber sarkmalara da maruz kalmaktadır.

Göz kapağı gevşeklikleri hem estetik olarak hoş durmamakta hem de kişinin görüş alanını daraltmaktadır. Bu nedenle de üst göz kapağı estetiği en çok tercih edilen estetikler arasında yer almaktadır.

Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nasıldır?

Cildimiz normalde elastik bir yapıda olup kendi kendini yenileyebilen bir dokuya sahiptir. Ancak yaşlılıkla ortaya çıkan hücre yenilenmesinde ve kas kütlesinde azalmayla birlikte kişinin vücudunda yağ oranı artmaktadır. Bu gibi nedenlerle göz kapağında bolluk oluşur ve aşağı doğru sarkar. Göz kapağı sarkması kişinin yorgun, sinirli, mutsuz görünmesine yol açabilir. Bunun yanı sıra göz kapağının aşağı düşmesiyle görme yetisinde de azalma görülür. Daha rahat görebilmek adına bu kişiler kaşlarını yukarı kaldırarak rahatlamaya çalışır. Ancak bu teknik daha da büyük kırışıklıklara sebep olmaktadır. En doğru çözüm üst göz kapağı estetiğiyle sağlanmaktadır.

Üst Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılmaktadır?

Genellikle genel anestezi ile gerçekleştirilen üst göz kapağı estetiğinde, lokal anestezi de uygulanabilmektedir. Sadece üst göz kapağı estetiği yapılıyorsa işlem yaklaşık yarım saat sürmektedir. Ameliyat üst göz kapağındaki sarkmış olan fazla deri parçasının kesilerek çıkartılması şeklinde yapılmaktadır. Estetik ameliyat sonrasında kesi izi kalmaması amacıyla göz kapağı katlanma bölgesinden kesi yapılmaktadır.

Üst Göz Kapağı Estetiğinde Yaş Sınırı Var Mıdır?

Göz kapağı estetiklerine genellikle yaşlanmayla birlikte ihtiyaç duyulduğundan dolayı 35 yaşını geçmiş kişilerin yaptırması daha doğru olacaktır. Ancak estetik amaç dışında sağlık açısında bir problem varsa erken yaşlarda da uygulanabilir.