Doğalgaz; kolaylıkla taşınan, işlenen ve stoklanan bir yakıt türü olduğundan dolayı ilk defa 1970'li yıllarda İngiltere'de yaygınlaşmıştır. Boru hattı taşımacılığının artışı ile birlikte enerji üretim sektöründe doğalgaz Amerika'da bir sektör oluşturmuştur. 1950'li yıllarda dünyada enerji tüketimini büyük bir oranda karşılamaya başlamıştır.

Türkiye'de 1970 yılında Kumrular bölgesinde ve 1975 yılında Çamurlu sahasında bulunan doğalgaz kullandıktan sonra yaygınlaşma göstermiştir. Son yıllarda ise Türkiye genelinde Üçay Mühendislik firması katkıları ile İstanbul doğalgaz kullanımı, giderek artış göstermeye başlamıştır. Özellikle milenyum sonrası hızlı bir şekilde yayılım göstererek, İstanbul'da kullanılmaya başlanan doğalgaz günümüzde Üçay Mühendislik sayesinde her yapıya ulaşmıştır.

Üçay Mühendislik, bünyesinde doğalgaz faaliyet hizmetleri gerçekleştirerek, hem doğalgaz sistemleri hem merkezi ısıtma sistemleri hem de kombi sistemleri ile hizmet sunmaktadır. Bu sayede İstanbul doğalgaz tesisatı konusunda birçok yapıda firmanın sunduğu hizmetler ile güvenli kullanım elde edilmektedir. Evlerde kombi, yapılarda merkezi sistem kalorifer kullanımı ve büyük yapılarda ise yerden ısıtma ya da merkezi ısıtma sistemleri için firmadan hizmet alınmaktadır.

İzmir'de Doğalgaz Kullanımı

İzmir yine önemli bir alan olarak doğalgaz kullanımını çok eski yıllardan beri sürdürmektedir. Üçay Mühendislik firması, İzmir doğalgaz hizmetleri için de İstanbul kadar nitelikli ve aynı disiplinli yapı ile hizmet vermektedir. Firma tarafından verilen hizmetler sayesinde güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü bir doğalgaz kullanımı sağlanması mümkün hale gelmiştir.

Üçay Mühendislik özellikle konutlarda gerçekleştirilen İzmir doğalgaz tesisatı hizmetleri sayesinde kombi kullanımını yaygınlaştırmıştır. Hem kombi kullanımı hem de ocak kullanımı için tercih edilen doğalgaz, hem uygun fiyatlı hem de yüksek enerji sağlayan bir yakıt türüdür. Özellikle İzmir gibi ılıman bir iklime sahip kentlerde kısa kış mevsimleri için doğalgaz kullanımı konusunda iyi bir tesisat uygulaması ile ekonomik kullanım elde edilebilmektedir.