Genel hayat yapısı ile herkesin kendini stresli, yorgun, enerjisiz hissettiği günler olabilmektedir. Bazen yolda gelirken gördüğünüz bir görüntü sizi çok etkiler bazen de iş yerinden müdürünüz ile anlaşamamış olabilirsiniz. Yaşanılan stresli olaylara karşı her insanın rahatlama metotları farklıdır. Fakat asıl önemli olan ise, yaşanılan zorluğun paylaştıkça azalacağını ve sevdiğiniz insanlarla bunu paylaşmanız gerektiğidir. Bazı zamanlarda, günlük koşturmanın içerisinde insanlar problemlerini en yakınlarındaki kişiler ile dahi paylaşmaktan çekinebiliyorlar. Sizi de günlük hayatın stresi sevdiğiniz insanlarla iletişime geçirmekten uzaklaştırdıysa ve profesyonel destek almak istiyorsanız. Pendik bölgesine yakın hizmet veren uzman Pendik psikolog Sena Ekici kliniğimizi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Psikologdan profesyonel yardım almak kimi zaman insanlar için olağan dışı olarak gösterilebilir. Profesyonel destek almak negatif ve aciz insanların yapacağı hareketlerdir tarzı söylemler duyabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki her insanın yaşadığı veya gördüğü bir olaydan ne derecede etkileneceği kendi kişiliği ile ilgili bir durumdur. Yaşanılan her olayın her kişide aynı etkiyi bırakmayacağı bir gerçektir. Bu yüzden de her insanın yaşadığı zor durumu aşma potansiyeli farklıdır. Bu durum farklılıklarını en aza indirebilmek için profesyonel bir psikolog desteği almak ve aşmakta zorlandığınız yolların psikolog desteği ile aydınlatılmasına izin vermelisiniz.

İnsanlar iş yerinde veya evinde fark etmeksizin bir sorun yaşadıklarında çoğunlukla strese kapılıp morallerini bozarlar. Bu durumu nasıl çözebileceklerini kendi kendilerine bulamazlar ise çare olarak en yakınlarındaki insanlardan fikir almak isterler. Çevrelerinde güvendikleri insanlarla konuştuktan sonra mantıklı bir çözüm yolu belirlerler ya da tek başlarına bir çıkış yolu ararlar. Çözüm yollarını denedikleri halde sorunların çözülmediğini gören bir birey daha fazla strese girer, kedini olduğundan daha kötü hissetmeye başlar. Bu durumların hiç yaşanılmaması için, kendinizle alakalı veya yakınlarınızla alakalı bir sorun olduğunu anladığınız anda profesyonel bir psikolog desteği almalısınız. Pendik psikolog olarak bu bölgede yakın hizmet veren uzman psikolog Sena Ekici kliniğimize uğramanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü psikolojik bir sorun yaşarken her insanda belirtileri farklı olabilir. Vücut da kabarmalar, iştah azalması, uykusuzluk, sık hastalanmak gibi belirtileri olabilir. Kaygı, gerginlik, mutsuzluk, üzüntü gibi depresif duygular içerisine girebilir. ‘hiçbir sorunumu çözemiyorum.’ , ‘ her şey daha da kötüye gidiyor.’ tarzı söylemler ile kendilerini daha da zor duruma sokabilirler. Çalışan bir birey ise işe gitmekte zorlanabilir, eğitim hayatı devam eden bir üniversite öğrencisi ise okula gitmek eziyet haline gelebilir. Her gün iletişim kurduğu insanlarla anlaşması zor bir hale dönüşebilir.  Günlük yaptığı bazı işleri aksatmaya başlayabilir. Sizin de çözmeye çalıştıkça içinden çıkamadığınızı düşündüğünüz sorunlarınız var ise kesinlikle profesyonel destek almalısınız. Unutulmamalıdır ki psikoloji kişiye özel bir bilim dalıdır. Herkesin profesyonel destek sonucu kazanımları farklılık gösterebilir. Pendik psikolog olarak bu bölgede  yakın hizmet veren uzman psikolog Sena Ekici ise sayısız uzmanlık alanı ile sizlerin sorunlarına en kısa sürede yardımda bulunacaktır.

Sigara ve alkol bağımlılığı son yılların en popüler tehlikesidir. İnsanlık tarihinde hiç olmadığı kadar zararlı madde kullanım oranı yüksek ve zararlı maddeye başlama yaş ortalaması çok düşük seviyelerde. İnsanların sahip olduğu öfke, mutluluk, kaygı tarzı duyguların kontrolü için psikolojik destek alınabiliyorsa, sigaranın veya alkolün psikolojik de bağımlılık yaptığını göz önünde bulundurursak, uzman psikolog Sena Ekici Pendik psikolog olarak bu bölgede yakın oturan zararlı madde kullanıcıları için kliniğinde sizleri bekliyor.