Cinsellik en temel insan dürtülerinin başında gelir. İnsanların mutluluğunun sağlanması için çok elzem bir olgudur. Cinsel hayatı problemli olan insanlar genel olarak hiçbir işe odaklanamaz. Cinsel hayatı iyi olan insanlar ise, cinsel hastalıklara yakalanması durumunda aynı problemleri yaşar. Cinsel hastalıklar da cinselliğin negatif bir getirisidir. Bu noktada devreye prezervatif yani kondom girer.

İlk kondom kullanımının yüzyıllar önce olduğu düşünülüyor. İnsanların cinsel ilişiki sırasında hastalıklardan ve istenmeyen gebeliklerden korunmak adına yüzyıllar önce dahi kondom kullanıldığı görülüyor. Sağlıklı bir yaşam için sürebilmek adına kondom kullanılması gerekiyor. Ayrıca aile planlaması yapmak isteyen çiftler için de en sağlıklı korunma yöntemi olarak kondom kullanımı ön plana çıkıyor.

Prezervatif çeşitleri

Ülkemizde kondom denince akla iki adet firma geliyor. Okey ve Durex. Bu iki firma, pek çok prezervatif çeşidi üretiyor. Cinsel ilişkiden alınan keyfi arttırmaya yönelik bu çeşitler, sıradan bir kondomdan daha fazla ilgi görüyor. Cinsel hayatına renk katmak isteyen çiftler için bu çeşitler birer kurtarıcı rolü görüyor.

Bu iki firma da aynı özellikte ürünler üretiyor. Geciktiricili, uyarıcılı, daha ince, kabartmalı ve tırtıklı modeller ile insanların kondomlara olan ilgisini arttırmaya çalışıyorlar. Bunda başarılı da oluyorlar. Ülkemizde çocuk planlaması adına kullanılan ilk korunma yöntemi olarak kondom kullanımı ön plana çıkıyor. Genç yaşlı her çift kondom kullanımı yoluyla korunma yoluna gidiyor.

İnsan sağlığı için prezervatif kullanımı

Kısaca kondom kullanımı, hem AIDS, bel soğukluğu, mantar gibi cinsel hastalıklardan korunmaya, hem aile planlamasına, hem de daha renkli bir cinsel yaşantıya sebep oluyor. Ülkemizde en fazla kullanılan çeşitler şu şekilde sıralanıyor.

  • Durex Maraton
  • Okey Tenn
  • Durex Yakın Hisset
  • Okey Nirvana
  • Durex Uzayan Zevk
  • Okey Hisset
  • Durex Daha Yakın Hisset
  • Okey Ritim

Prezervatif kullanımı tüm dünyada teşvik ediliyor. Çünkü sağlıklı nesiller için kondom kullanımı büyük önem taşıyor. Türkiye’de ise marketlerden kondom satın almak hala utanç verici görülebiliyor. Bu utancın önüne geçmek ve online siprariş vermek için https://www.recete.com/prezervatif/ linke tıklayabilirsiniz.