İlk Golden Visa programı 8 Ekim 2012'de Portekiz'de başlatıldı. Portekiz’in gayrimenkul piyasası değerini kaybettiği zamanda, yeni fonlar sağlamak amacıyla Portugal Golden Visa programı geliştirildi ve yürürlüğe girdi.Golden Visa, Dışişleri Bakanlığına uygun olarak AICEP (Konsolosluk İşleri ve Portekiz Ticaret ve Yatırım Ajansı) aracılığıyla sunulmaktadır.

Program, AB üyesi olmayan vatandaşlarının Portekiz yatırım karşılığında oturma izni almalarını sağlıyor. SEF (Portekiz Yabancılar ve Sınırlar Servisi) 'ne göre, Portugal Golden Visa programı aracılığıyla bugüne kadar 6500'den fazla oturma izin verildi.Başvurular sonucunda Portekiz’e yapılan toplam yatırım 4.000.000.000 Euro’yu geçmiştir.

Portugal Golden Visa programı, Küresel Oturum ve Vatandaşlık Programları 2017-2018 raporuna göre, yatırım yoluyla oturma izni programları içerisinde en iyisi olarak seçilmiştir. Portekiz aynı şekilde 3 yıl art arda en iyi yatırım yoluyla oturma izni programı olarak seçilerek başarısını sağlamlaştırmış oldu. Raporda on gösterge kullanılmaktadır: vatandaşlık gereklilikleri, uyumluluk, finansal gereklilikler, işlem süresi ve işlem kalitesi, yaşam kalitesi, itibar, vergilendirme, vatandaşlığa geçme süresi, toplam maliyet ve vizesiz seyahat erişimi. Tüm bu göstergelere göre, Portekiz’in programı 100 üzerinden 79 puan alarak diğer programların önüne geçti.

Portugal Golden Visa için Uygunluk Kriterleri

18 yaşından büyük AB üyesi vatandaşlar, programın sunduğu yatırım şartlarından bir tanesinde minimum yatırım miktarını karşıladıkları takdirde Portugal Golden Visa başvurusunda bulunabilirler. Program dahilinde gerçekleştirilen yatırım beş yıl boyunca sürdürülmelidir.

Portugal Golden Visa programının sunduğu yatırım türleri içerisinden en çok tercih edileni gayrimenkul yatırımıdır. Yatırımcılar, en az 500.000 Euro değerinde gayrimenkul satın aldıkları takdirde Portekiz oturma izni almak üzere programa başvurabilirler. Ayrıca Golden Visa programıyla kazanılan oturma izni,Portekiz’de önemli bir fiziksel ikamet şartı tutmaz. Yatırımcıların ilk yıl 7 gün, sonraki iki yıl için toplam 14 gün Portekiz’de ikamet etme şartı vardır ve bunu sağladıkları sürece oturma izinlerini yenileyebilirler ve Golden Visa sahibi olmanın avantajlarından faydalanabilirler.

Paladin Grup, gayrimenkul geliştirme, yatırım ve danışmanlık olmak üzere uzmanlaştıkları alanlarda yatırımcıların beklentilerini öncelik alarak özelleştirilmiş hizmet sunar.Golden Visa yatırımı yaparken alanında uzman ekibiyle size yatırım yolculuğunuzda eşlik eder.