Parmak İzi Okuyucu Nedir?

Her insanın farklı parmak izi yapısına sahip olunduğu ve yüzlerce farklı noktada değişiklik gösterdiği göz önünde bulundurulduğunda pdks sistemi sayesinde son derece güvenli bir biçimde kullanılabilecek bir yöntemdir. Pek çok kullanım alanı olan parmak izi okuyucu cihazı, kişilerin işletmeye ya da kuruma giriş ve çıkış saatlerini parmak izi sayesinde sistem üzerinden kayıt altına alır. Böylelikle çalışanların takibi kolaylıkla gerçekleştirilmiş olur. Bilgisayar tabanlı bir sistem olmasından dolayı istenildiği zaman belirli dönemlerde raporlar alınabilir. İş gücü ve verimlilik açısından kolay bir kontrol yapılmasını sağlayan sistem sayesinde, çalışanların işe geliş gidişleriyle ilgili değerlendirme yapılabilir. Düşük maliyet, hızlı sonuç veren sistem ve kapasite sıkıntısı yaşatmayan personel takip sistemi tüm bu artı yönlerinden dolayı tercih edilen takip sistemi olarak ilk sıralarda yer almaktadır.

Parmak İzi Okuyucu Nasıl Çalışmaktadır?

En sık merak edilen konulardan bir tanesi olan parmak izi okuyucusunun nasıl çalıştığıdır. Son derece hassas ve bir o kadar da etkileyici bir algoritmaya sahip olan sistem, cihazlardaki sensörler aracılığıyla kişileri tanır ve kimlik tanımlamasını gerçekleştirir. Tabii ki öncelikle geçiş izni verilecek kişilerin bilgileri cihazın veri tabanına eklenerek parmak izleri sistemde tanımlanır. Bu sayede de parmak izi kişiyi tanımlama işleminde kullanılır. Tanımla işlemi ise bir saniye gibi kısa sürede gerçekleşir.

Parmak izi okuyucuları içerisinde bulunan sensörler sayesinde, kimlik denetimi yapılması gereken kişinin bilgileri tespit edilir. Kimlik bilgileri tespit edilmesi gereken kişinin parmağını sensöre yerleştirmesi yeterlidir. Ardından sensörün parmak derisindeki katmanların ölçülerini almasıyla, kimlik doğrulaması yapılır. Müşterilerimize sunduğumuz güvenlik çözümleri arasında sunduğumuz cihazımız kirden etkilenmediği gibi çizilmelere karşı da dayanıklıdır. Ayrıca parmak üzerindeki parçalardan da etkilenmesi söz konusu değildir. Böylelikle uzun süre güvenlik sisteminizi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Neden Parmak İzi Okuyucu Tercih Edilmelidir?

Parmak okuyucu sistemi; kurumlar ya da şirketler için verilere erişim izni için de güvenle kullanılan bir sistemdir. Sistem sayesinde verilere erişmek isteyen kişilerin kimlik bilgileri net olarak belirlendikten sonra verileri görme yetkisi verilmektedir. Başka bir deyişle sistem, güvenlik amaçlı kimlik denetiminin de yapılmasını sağlıyor. Ayrıca ekonomik boyutunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Maliyet açısından da avantaj sağlayan parmak okuyucu sistem, kısa sürede personel kimlik kontrollerini gerçekleştirerek çalışanların çalışma alanında olmalarına olanak tanır. Personellerin güvenlik amaçlı kimlik kontrollerinin yapılmasını yanı sıra, çalışan devam kontrol sistemiyle iş devamlılığı kontrolleri de kolayca gerçekleştirilmiş olur.

Parmak İzi Okuyucu Sisteminin Sağlayacağı Avantajlar

Çok kısa sürede kimlik tanımlama işlemini gerçekleştiren sistemin kullanılmasıyla zamandan tasarruf edilmiş olunur.

Şifreleme algoritması oluşturan cihazımız; parmaklardaki girinti ve çıkıntıların ölçümlerini alır. Aynı zamanda parmak izlerinde bulunan noktaların birbirine olan uzaklıklarını da hesaplayarak şifrelemeyi gerçekleştirir. Böylelikle güvenlik çözümü olarak özel bir şifreleme kullanılır.

Çalışanların veya geçişine izin verilen kişilerin geçişlerine, veri erişimine oluşturulan şifreleme algoritmasıyla izin verilir ya da izin verilmeyerek engellenir. Şifre algoritmasının devreye girmesiyle yapılan kimlik taraması sayesinde, kişinin cihaz sistemindeki veri tabanında bulunan kimlik bilgilerine, izin yetkilerine çok kısa sürede ulaşılır. Bu da hem kurum, şirket ya da kamu alanlarının hem de verilerin, bu alanlarda bulunan kişilerin güvenliğini sağlar.

Şirket çalışanlarının takibinin yapıldığı personel takip sistemi sayesinde, kısa zamanda düzenli raporlar elde edilir.

Şirketlerin insan kaynakları departmanının personel yönetim süreci kolaylaşır. Ayrıca işe giren her yeni çalışan için kimlik kartı hazırlanması, bastırılması gibi ek maliyetlerden de tasarruf edilmesini sağlar. Özellikle personel sayısı çok fazla olan şirketler için ideal bir çözüm yöntemidir.

Güvenlik bakımından düzenli raporlar hazırlanabilir ve bu raporlar saklanarak geriye dönük kontroller gerçekleştirilebilir.

Teknolojik özellikler bakımından son derece etkileyici bir sisteme sahip olan parmak okuyucu cihazlar hızlı bir şekilde çalışır. Bu sayede şirket çalışanları çok kısa sürede firmaya girişlerini gerçekleştirebiliyor. Zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlayan sistem, aynı zamanda kullanıcılarına ekonomik bir çözüm sunuyor. Elbette güvenlik açısından da doğru bir tercih oluyor.

Sistem kamu kurumları, hastaneler, büyük ya da orta ölçekli firmalar, üniversiteler, belediyeler, sağlık ve eğitim müdürlükleri gibi pek çok kuruluşta kullanılabilir ve iş gücü kaybının önüne geçilebilir.